INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Sfârșit de coșmar pentru Quagliarella » Fotbalistul a povestit, cu lacrimi în ochi, calvarul prin care a trecut în perioada Napoli: "Mi-a distrus visul, mă bucur că a fost condamnat!"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 02 martie 2017 12:39

Fabio Quagliarella, 34 de ani, a trecut printr-o perioadă dificilă când era jucătorul lui Napoli (2009-2010). Din cauza unui scandal inventat de un polițist italian, atacantul care acum joacă la Sampdoria, a fost vândut la Juventus, deși visa să evolueze mulți ani pentru Napoli. 

Raffaele Piccolo, un polițist italian, s-a împrietenit cu jucătorul și i-a înscenat un scandal, cu acuzații de pedofilie și scrisori de amenințare anonime trimise fotbalistului și apropiaților, asta în timp ce se purta ca un prieten cu el și-l sfătuia să nu vorbească despre subiect cu nimeni pentru că va investiga el cazul.

Quagliarella nu a bănuit nimic. Piccolo nu s-a oprit aici, a trimis și clubului Napoli scrisori anonime, în care era prezentat ca având legături cu mafia, era acuzat de pedofilie, iar conducerea a decis să-l vândă la Juventus.  

La 5 ani după ce a descoperit cine era, de fapt, Piccolo, timp în care cazul a fost investigat și s-a ajuns la tribunal, polițistul a fost condamnat la închisoare.

Quagliarella, în prezent la Sampdoria, a apărut după meciul cu Cagliari (1-1), în care a și marcat un gol, cu ochii în lacrimi în fața presei. Cel care îi făcuse viața un coșmar fusese, în sfârșit, condamnat. 

Atacantul a povestit prin ce a trecut și cum și-a dat seama că cel care pretindea că-i este prieten era, de fapt, cel care îi distrusese visul.

"L-am cunoscut în 2006. Mi-a promis că mă ajută cu niște probleme cu parola de la messengerul meu. Îmi cerea în schimb tricouri și autografe. Apoi, cererile au devenit tot mai dese.

Am trecut printr-o situație oribilă și, credeți-mă, când se întâmplă asta în fața celor la care ții e cel mai rău lucru posibil.

Nu puteam ieși pe stradă că imediat mă insulta cineva. O dată, de două ori, de trei ori, apoi, normal, că nu mai reziști. Asta și pentru că începuseră să reacționeze oamenii din jurul meu și eu nu voiam să se întâmple asta. Nu puteam să mă cert cu fanii... Dar nu puteam vorbi, nu puteam spune cum stăteau, de fapt, lucrurile (n.r.: exista o investigație în desfășurare). 

Așa s-a stricat relația mea cu De Laurentiis. Și așa a luat sfârșit visul meu cu Napoli.

Timp de 5 ani am suferit și a suferit și familia mea din cauza unei persoane care nu știu ce a vrut, ce a avut în cap. Un om pe care noi îl credeam de încredere, mai ales că era polițist și ne ajutase să rezolvăm niște probleme cu calculatorul.

Totul a început cu o scrisoare anonimă cu poze cu niște fete, în care eram acuzat că aș fi pedofil. A fost doar începutul, am primit sute, cu mesaje similare sau chiar mai urâte. S-a spus că fac parte din mafie, că fac parte din lumea drogurilor... Îi trimitea mesaje tatălui meu, mesaje anonime. Îi spunea să fie atent, că pot fi împușcat în orice moment. Un coșmar. La acest nivel, te cuprinde frica și te întrebi: «OK, dar dacă e adevărat?» Am intrat într-un tunel care părea fără sfârșit. 

Complet terorizați de mesajele primite, am avut încredere în Raffaele. A făcut ce-a vrut cu noi, ne-a manipulat, mă punea să fac plângeri care nu au fost niciodată depuse, ne spunea că e aproape să afle adevărul și să nu vorbim cu nimeni despre subiect. Noi făceam tot ce spunea el, evident.

Apoi a început să trimită scrisori și la sediul lui Napoli, iar de acolo lucrurile au degenerat.

Îmi amintesc că eram în Suedia, trebuia să jucăm un meci în Europa, și eram titular. Cu puțin înainte de meci am fost luat deoparte și mi s-a spus: «tu nu joci, te-am vândut».

Nu puteam să cred, un coșmar într-un alt coșmar. Mă vânduseră la Juve fără să-mi spună nimic, iar la Napoli oamenii erau furioși. Mi-au ars tricourile, posterele cu mine, veneau la mine acasă, urlau amenințări în plină noapte. Iar eu eram neputincios. Cum să le explic oamenilor ce se întâmpla cu adevărat?

De multe ori plângeam, toată nenorocirea asta mi-a marcat cariera, viața. Îmi imaginasem că voi sta mulți ani la Napoli, visam să devin căpitan... Au fost niște ani infernali...

Apoi, tatăl meu a descoperit totul. Într-o zi, Raffaele i-a zis că au început să-i trimită și lui mesaje de amenințare. Așa că tata i-a cerut să-i arate mesajele, iar el a inventat o scuză ciudată, spunându-i că le-a șters. Tata m-a sunat imediat: «El e nenorocitul!» Tata era convins. S-a dus imediat la secția de poliție și așa am aflat totul și l-am prins. După toți acei ani, a fost ca o renaștere pentru mine, o eliberare.

Raffaele Piccolo, stalkerul care i-a transformat viața într-un coșmar lui Quagliarella, a fost condamnat la 4 ani și și 8 luni de închisoare la sfârșitul lunii februarie 2017.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  02 Martie 2017, 15:06

Asa se intampla cand bakuni si randoomi ies pe strazi..ba mai ajung sa se si angajeze pe undeva. ma refer la astia pe care ii vedem in mediul virtual cum pot sa se comporte si sa vorbeasca, oameni anormali. norocul nostru colectiv este ca astia de aici par a fi lipiti obilical de gsp....dar ce facem cu aia care ies pe strazi si apoi apar pe la stirile de la ora 5 ? De aia am zis mereu...ar trebui facut ceva, cineva sa-i urmareasca pe astia, sa-i caute unde locuiesc si sa le acorde ajutorul medical necesar.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează