INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA - ITALIA, MÎINE, ORA 21.45, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Sfîrşit de ciclu? » Finala Euro 2012 ar putea încheia seria excelentă a ibericilor

Iniesta (dreapta) și Cassano s-au întîlnit și la Euro 2008, cînd ibericul a avut cîștig de cauză // Foto: Gulliver/GettyImages
Iniesta (dreapta) și Cassano s-au întîlnit și la Euro 2008, cînd ibericul a avut cîștig de cauză // Foto: Gulliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 30 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 17 septembrie 2012 22:58

În ”sferturile” CE 2008, Spania învingea Italia la penaltyuri şi îşi deschidea drumul către cele trei finale consecutive de turneu final. O eventuală înfrîngere ar stopa invincibilitatea "naţionalei" lui Del Bosque.

Euro 2008. Spania, văzută drept marea perdantă a turneelor finale, face nouă puncte în grupe. Procentaj 100%! Vine însă "sfertul" cu Italia, campioana mondială en-titre. Partida ajunge la penaltyuri, aparent avantaj Italia, care învinsese astfel Franţa în finala CM. Însă De Rossi şi Di Natale ratează, Fabregas transformă "decisivul", la fel ca în meciul cu Portugalia: epopeea Spaniei poate începe!

Au scîrţîit în grupă
Au urmat două finale cîştigate, CE 2008 şi CM 2010. Sincope? Puţine. Înfrîngere cu Elveţia, în Africa de Sud. Egalurile, precum cele cu Olanda, din ultimul act al CM, sau Portugalia, rezolvate după 120 de minute şi, respectiv, penaltyuri. Şi totuşi, Spania a arătat slăbiciuni la acest Euro. În special în partida cu Italia, din grupe, cînd a fost condusă cu 1-0 şi a încasat unicul gol în acest turneu final.

Destinaţia 11 metri
De la confruntarea împotriva Italiei, din 2008, Spania a reuşit o singură victorie convingătoare în fazele eliminatorii ale turneelor finale: un 3-0 cu Rusia. Sînt mari şanse ca partida de mîine să ajungă la penaltyuri, unde italienii s-ar putea răzbuna pentru eliminarea din urmă cu patru ani.

Similitudini cu RFG
În 1976, Germania Federală era exact în situaţia actuală a Spaniei: putea fi prima echipă europeană care să cîştige trei turnee finale la rînd. A ajuns în finală cu Cehoslovacia, dar Maier şi compania au fost învinşi la penaltyuri.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
dani_val
dani_val  •  30 Iunie 2012, 13:54
Postat de ildiavolo pe 30 Iunie 2012, 03:35

Cel mai mare profit? Si cu datoriile de sute de milioane ce facem?

Eu zic ca firma pe care o conduci tu ( cica) sa imprumute Barcelona s-o scoata din rahat, cu dobanda frumos, macar asa vei avea motive sa mananci rahat in continuare, dar asa mananci pe gratis

ricifourgroup
ricifourgroup  •  30 Iunie 2012, 09:08

ce sfarsit de ciclu domnule au ajuns in finala a-3-a oara consecutiv este o performanta ,a daca peste 2 ani iese din gruope este un sfarsit de ciclu care pana la urma este firesc, referitor la ce a scris VARZA 00 despre fotbalul spaniol este adevarat ,nu numai presa romana scrie si cea spaniola scrie la fel si este un advar eu stau aici in catalunya si clubul are datorii mari la bugetul de stat cat si la banci ,dar situatia este alta incazul barcelonei guvernul catalan le v-a achita pe toate este un simbol si 0 mandrie pentru ei acest club care are si inscrisul BARCELOA M-AI MULT DECAT UN CLUB DE FOTBAL a fost simbolul lor in lupta cu regimul lui FRANCO si multe alta chestii

xstream
xstream  •  30 Iunie 2012, 07:25
Postat de ildiavolo pe 30 Iunie 2012, 03:35

Cel mai mare profit? Si cu datoriile de sute de milioane ce facem?

obsedatule :)) nu poti sa dormi tu de grija datoriilor

Vezi toate comentariile (8)
Comentează