INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUA

Și Rooney în America! A ajuns la un acord cu DC United » Salariu uriaș pregătit pentru următoarele 3 sezoane

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 12 mai 2018 13:18

Revenit la Everton după 13 ani la Man. United, atacantul în vârstă de 32 de ani ar fi gata să traverseze Atlanticul. ”Contractul nu e semnat, dar îl vrem pe Rooney”, a declarat Ben Olsen, antrenorul clubului din Washington.

Când s-a întors la Everton, vara trecută, după 13 sezoane la Manchester, Wayne Rooney a crezut că se va retrage la clubul său de suflet. În albastru și-a început cariera, în albastru și-o va încheia, a sperat atacantul.

Supărat pe Allardyce

S-a înțeles foarte bine cu Ronald Koeman, managerul care l-a adus în 2017, dar olandezul a fost concediat și legătura cu Sam Allardyce nu este cea mai fericită. Din ianuarie, golgeterul all-time al lui Man. United și al naționalei Angliei nu a fost decât de 4 ori integralist în 14 meciuri de Premier League jucate la Everton. Și Wayne s-a enervat când a fost înlocuit pe 7 aprilie, la 0-0 în derbyul cu Liverpool, arătându-i lui Allardyce cât e de nemulțumit.

Acum, la 32 de ani, Rooney vrea să plece. Și de la Everton, și din Anglia. Potrivit presei britanice, impresarii săi ar fi ajuns la un acord cu Washington DC United, unde ar primi 17 milioane de dolari în următoarele trei stagiuni.

"Dacă vrea să plece, eu nu-i stau în cale"

În capitala Statelor Unite, este dorit și de antrenorul Ben Olsen, fost jucător la Nottingham Forest, și de coproprietarul Jason Levien (celălalt este indonezianul Erick Thohir, acționar minoritar la Inter Milano), patron și la clubul galez Swansea.
"Contractul nu e semnat, dar îl vrem pe Rooney", a declarat Olsen site-ului american TMZ.

Iar Allardyce nu s-ar opune: "Dacă el intenționează să părăsească Everton, eu nu-i voi sta în cale". 

10 goluri și două assisturi a adunat Rooney la Everton în 31 de partide de Premier League în actualul sezon

53 de goluri a marcat Rooney în 119 selecții la naționala Angliei (record); are 253 de reușite în 559 de partide la Man. United (record)

400.000.000 $a costat noul stadion al lui DC United, Audi Field, care va fi inaugurat în iulie

"Am aflat că au fost deja negocieri în ultima vreme și știu de interesarul lui DC United pentru Rooney. Nu mă voi opune plecării"
Sam Allardyce, manager Everton

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează