INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MONZA

Berlusconi a apucat să vândă Monza înainte să moară! » Noul proprietar, anchetat pentru blaturi

Evangelos Marinakis, dreapta, foto: Imago
Evangelos Marinakis, dreapta, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 13 iunie 2023 18:41 / Actualizat marti, 13 iunie 2023 20:22

Corriere dello Sport scrie că fostul premier italian Silvio Berlusconi ar fi cedat Monza magnatului grec Evangelos Marinakis. Acesta mai deține două echipe, Olympiakos Pireu în Grecia și Nottingham Forest în Anglia. Tratativele tranzacției s-ar fi încheiat în cursul acestei luni.

Silvio Berlusconi n-a vrut să plece de pe această lume fără să lase Monza pe mâini bune. Parcă presimțindu-și sfârșitul, fostul premier italian, în patru rânduri, s-a ocupat de viitorul clubului pe care l-a preluat în 2018 și l-a dus din Serie C până în Serie A. 

Și nu numai că Monza n-a retrogradat în sezonul trecut, dar a terminat campionatul pe locul 11, reușind să le învingă pe Juventus, Inter și Napoli. Monza nu mai este proprietatea familiei Berlusconi pentru că "Il Cavaliere" a vândut deja clubul unui om de afaceri puternic și cu mari ambiții.

Pep Guardiola s-a hotărât » Pleacă de la Manchester City, dar nu mai vrea Serie A! Unde va ajunge tehnicianul „cetățenilor”
ANGLIA
Pep Guardiola s-a hotărât » Pleacă de la Manchester City, dar nu mai vrea Serie A! Unde va ajunge tehnicianul „cetățenilor”

Cine e Evangelos Marinakis, noul proprietar al Monzei: armator și mogul media

Corriere dello Sport a dezvăluit că noul patron este Evangelos Marinakis. „Ultimul assist semnat de Berlusconi a fost să cedeze gruparea brianzola magnatului grec. Tratativele, ce au început în urmă cu câteva luni trebuie să se fi încheiat în ultimele zile ale vieții fostului lider al Forzei Italia", scrie cotidianul roman. 

„Foarte bogat, mare pasionat de fotbal și om politic de succes (a fost reales în consiliul Primăriei din Pireu), Marinakis e un armator având una dintre cele mai mari flote din lume, moștenite de la tatăl său, și un magnat media, posedând ziare, posturi de radio și TV.

Are 55 de ani și mai e proprietarul a două cunoscute echipe de fotbal, Olympiacos în Grecia și Nottingham Forest în Anglia, pe care a dus-o din Championship în Premier League. A fost și implicat într-un scandal cu meciuri trucate și pariuri ilegale în Grecia, fiind anchetat de federația greacă în calitate de președinte al Ligii și chiar arestat, dar a scăpat fără a fi condamnat. 

Marinakis a adus destule vedete la Olympiakos, ultimii pe listă Marcelo și James Rodriguez, și a întărit-o și pe Forest, cu Freuler, Renan Lodi și Keylor Navas, oferind stabilitate financiară cluburilor sale și căutând mereu să se extindă în afacerile sale din toate domeniile.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Lionel Messi: „Nu voi juca la Campionatul Mondial din 2026”

Au câștigat licitația: Manchester United, vândut pentru 6 miliarde de euro!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
CrisJTI
CrisJTI  •  13 Iunie 2023, 19:31

Marinakis este un mafiot de ultima speta, aduce droguri si migranti cu vapoarele in UE prin porturile grecesti si nimeni nu-l intreaba de sanatate (Schengen aici nu se aplica). Pe langa asta, clanul becali sunt niste trubaduri care canta la acordeon in metroul parizian.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează