INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Simon Kjaer i-a cucerit definitiv pe fanii lui AC Milan după Danemarca - Finlanda: suporterii îl cer căpitan!

Simon Kjaer, AC Milan // foto: Guliver/gettyimages +21   FOTO
Simon Kjaer, AC Milan // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 14 iunie 2021 16:41 / Actualizat luni, 14 iunie 2021 17:32

Fanii lui AC Milan îl vor pe Simon Kjaer (32 de ani) căpitan la echipa favorită. Danezul a contribuit decisiv la salvarea vieții lui Christian Eriksen, care a suferit un stop cardiac în timpul meciului dintre Danemarca și Finlanda, scor 0-1.

  • Eriksen s-a prăbușit în momentul în care Danemarca executa un aut. Grăbindu-se să primească mingea, Christian a căzut la pământ, în timp ce balonul l-a atins în zona genunchiului.
  • A fost resuscitat chiar pe gazon și dus cu ambulanța la spital. Când ieșea de pe teren pe targă, fotbalistul a fost fotografiat și s-a putut observa că își revenise. După ce starea mijlocașului a fost stabilizată, meciul a fost reluat, iar finlandezii au câștigat cu 1-0.

Simon Kjaer s-a numărat printre eroii serii la Copenhaga, alături de oamenii din echipa medicală. Fundașul legitimat la AC Milan i-a sărit în ajutor lui Eriksen, imediat după momentul prăbușirii. Specialiștii susțin că reacția lui promptă a avut un rol esențial.

Înainte ca medicii să ajungă la Eriksen, Simon Kjaer a eliberat căile respiratorii și l-a ajutat pe mijlocașul danez într-o poziție sigură. S-a asigurat că nu își înghite limba în timp ce era inconștient, a efectuat primele manevre de resuscitare cardiopulmonară, apoi și-a chemat colegii și i-a rugat să creeze un zid în jurul lui Christian, pentru a împiedica imaginile dramatice să fie fotografiate sau filmate.

Simon Kjaer i-a cucerit pe fanii lui AC Milan după Danemarca - Finlanda

Reacția imediată a lui Simon Kjaer și responsabilitatea de care a dat dovadă i-a provocat pe fanii lui AC Milan să ceară ca fundașul danez să primească banderola de căpitan și la echipa de club. Dorința suporterilor, comunicată pe rețelele de socializare, ar fi împărtășită și de clubul din Milano, potrivit Sportmediaset.

Banderola de căpitan la AC Milan a fost purtată în ultimii 3 ani de stoperul Alessio Romagnoli, al cărui viitor este incert în aceste momente. 

Simon Kjaer a ajuns la AC Milan în ianuarie 2020, fiind împrumutat de la Sevilla. Danezul a convins conducerea rossonerilor că merită să rămână la AC Milan, iar italienii l-au cumpărat de la Sevilla în septembrie 2020, în schimbul a 3,5 milioane de euro.

Kjaer are 58 de meciuri jucate la AC Milan, în care a înscris un gol. În sezonul recent încheiat, în care „diavolii” au obținut calificarea în Liga Campionilor, danezul a adunat 39 de meciuri în toate competițiile!

Simon Kjaer, descris de fostul coleg Dorin Goian

Dorin Goian a fost coleg cu fundașul danez, la Palermo, înainte ca acesta să ajungă la AC Milan, acolo unde evoluează alături de al român, Ciprian Tătărușanu. Fostul fundaș a vorbit despre Kjaer și l-a lăudat pe acesta, atât pentru caracterul lui, cât și pentru cum a reacționat pe teren.

„Era încă tânăr pe atunci, dar avea calități fotbalistice incredibile. Era un jucător de vestiar, nu deranja pe nimeni. Faptul că a fost pus căpitan la națională Danemarcei confirmă caracterul lui. Comportamentul lui e un exemplu pentru toți.

E lider, a demonstrat-o. Știa şi manevrele de prim ajutor. Mă bucur că a avut reacția pe care a avut-o, va fi mult mai apreciat. A fost şi cu ideea cercului în jurul lui Eriksen pentru a obstrucționa filmarea, care a fost o idee foarte bună ”, a spus Dorin Goian la TV Telekom Sport.

VIDEO: totul despre Spania - Suedia, următorul meci tare de la EURO

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Macedonia de Nord, în centrul unui conflict diplomatic după startul EURO » Reclamații la UEFA din partea autorităților din Grecia

Marko Arnautovic se apără după ieșirea nervoasă de pe Arena Națională: „NU SUNT RASIST!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează