INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Singurul român care a lucrat cu viitorul antrenor al lui Arsenal îl descrie: "E un tip tăcut și mereu cu mintea limpede. El îi spunea lui Klopp cum trebuie poziționat un jucător și ce schimbări trebuie să facă"

Zeljko Buvac și Jurgen Klopp
(foto: Guliver/Getty Images)
Zeljko Buvac și Jurgen Klopp (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat marti, 01 mai 2018 16:56

Știrea conform căreia bosniacul Zeljko Buvac, secundul lui Jurgen Klopp, ar urma să o preia pe Arsenal din vara lui 2018 l-a surprins pe Marius Niculae, singurul fotbalist român care a lucrat cu cei doi.

În decembrie 2006, Niculae a semnat cu Mainz și a jucat timp de 6 luni în Bundesliga pentru clubul antrenat de Klopp și Buvac .

“Buvac era tăcutul dintre cei doi. El avea mereu mintea limpede. Urmărea meciul fără să se exteriorizeze prea tare și venea să-i spună lui Klopp cum trebuie poziționat un jucător și ce schimbări să facă. Klopp avea o fire explozivă. Cum începea meciul, era foarte greu să te mai înțelegi cu el. Buvac analiza, însă, totul extrem de lucid.

Mă surprinde să aud că o va prelua pe Arsenal. Buvac avea o relație bună cu jucătorii, el conducea antrenamentele. Klopp era mai direct. Dacă avea ceva să-ți spună, ți-o spunea fără menajamente. Buvac era mai diplomat. Sunt curios cum se va descurca la Arsenal și cum va arăta jocul lui Klopp fără Buvac”, a declarat Niculae pentru Gazetă.

Poreclit “Creierul”, Buvac a părăsit-o pe Liverpool luni. Foști colegi ca jucători la Mainz, el și Klopp au lucrat în ultimii 17 ani împreună în antrenorat, la Mainz, Borussia Dortmund și Liverpool. Când au terminat cariera de jucători, cei doi au făcut un pact: primul care va primi o ofertă de a antrena îl va lua secund pe celălalt.

După despărțirea de luni, presa engleză a scris că antrenorul bosniac a avut un conflict cu germanul Klopp, în timp ce Liverpool a precizat că Buvac e în continuare angajatul clubului, dar că are “probleme personale” și va lipsi de la antrenamente până la finalul sezonului.

Agenția bosniacă Pravda a anunțat, însă, marți că Buvac va fi succesorul lui Arsene Wenger pe banca lui Arsenal. Este aceeași agenție care, în 2015, a dezvăluit în exclusivitate că Jurgen Klopp și Buvac o vor prelua pe Liverpool, deși în acel moment clubul englez nu reziliase contractul cu Brendan Rodgers.

După o săptămână, informația jurnaliștilor de la Pravda - compatrioți cu Buvac - a fost confirmată.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
cracker
cracker  •  02 Mai 2018, 19:31

Dupa descrierea lui Nicolae, Klopp e doar o marioneta, probabil ca el are licenta de antrenor pentru prima liga si cupele europene si Buvac nu avea nici BAC-ul , intre timp si-a luat toate examenele si acum se duce la Arsenal. Pai gata, diseara Roma bate cu 4-1 si se califica, ca Liverpool nu mai are antrenor, decat pe papagalul de Klopp cu echipa facuta de Buvac pe un servetel lasat in vestiar inainte sa-si ia toate bagajele si sa plece, daca il duce putin mintea pe Klopp poate se va uita pe verso ca are tactica si schimbarile pe care sa le faca, daca nu le zice "ai n-ai mingea tragi la poarta", "focul la ei" "taie-l de la jumate" "la margine si da-o in fata" si poate se scoate in seara asta.

kwd2015
kwd2015  •  01 Mai 2018, 21:23
Postat de steaua1986forever pe 01 Mai 2018, 20:48

Fotbalistul asta de mana a 3-a care nu a facut fata nici macar la dinamo in ultimii ani cand ei sunt aproape la fotbal amator, a luat-o pe urmele lui Lucescu. In curand o sa ne povesteasca el cum a impartit vestiarul cu Pele si ce bine se intelegeau, cum mergea el dupa meciuri prin cluburi cu Maradona sau la ce dentist i-a recomandat el prietenului sau Ronaldinho sa mearga la un control.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  01 Mai 2018, 20:48

Fotbalistul asta de mana a 3-a care nu a facut fata nici macar la dinamo in ultimii ani cand ei sunt aproape la fotbal amator, a luat-o pe urmele lui Lucescu. In curand o sa ne povesteasca el cum a impartit vestiarul cu Pele si ce bine se intelegeau, cum mergea el dupa meciuri prin cluburi cu Maradona sau la ce dentist i-a recomandat el prietenului sau Ronaldinho sa mearga la un control.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează