INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUA

"Singurul zid în care credem!" » Rafa Marquez și Borussia Dortmund, replici perfecte la planurile președintelui Donald Trump: ce coregrafie au făcut

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Catalin DumitrescuJURNALISPORT - Publicat joi, 26 ianuarie 2017 19:31

Căpitanul naționalei mexicane și unul din jucătorii exponentiali ai acestei țări, Rafa Marquez, 37 de ani, a găsit răspunsul perfect pentru planurile proaspătului președinte american Donald Trump privind construirea unui zid anti-imigranti de-a lungul frontierei sudice a SUA.

Răspunsul jucătorului mexican a venit pe una din rețele de socializare: "Nu ne poate opri nici un zid atâta vreme cât credem în noi înșine!".

Alături, Rafa a adăugat un hashtag în care sunt alăturate numărul cu care a evoluat el , 4, și cuvântul atitudine scris în limba spaniolă.

 

Pentru a sublinia mai clar cele spuse, Rafa Marquez, a postat, lângă cuvintele de mai sus, un mic videoclip în care el execută magistral, la vinclu, o lovitură liberă de la 20 de metri. Internaționalul mexican a evoluat vreme de 7 ani la FC Barcelona, din 2003 până în 2010.

Actualmente el evoluează în Mexic la clubul la care s-a lansat, Atlas Club. Rafa Marquez numără 129 selecții și 15 goluri pentru naționala Mexicului.

Poziția președintelui american a întâmpinat o amplă opoziție din partea conducătorilor aleși ai Mexicului.

Răspunsul lui Marquez nu este singurul. Clubul german Borussia Dortmund a postat o poza cu zidul galben format de suporterii săi în tribunele de pe Westfalenstadion, alături de mesajul:
"Singurul zid în care credem!"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
706409849468094
Radu Vernescu  •  26 Ianuarie 2017, 21:32

Ce oameni cu dublu standard in gandire, fara onoare, mintind prin omisiune. Un simplu search pe google " the wall between mexico and guatemala " will show the reality. Rusine si pseudoziaristilor care ataca un subiect in necunostiinta de cauza. De unde sa stie ei de marele zid mexican de la granita cu Guatemala....ei trebuie sa-l atace pe Mr. Trump ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rz23
rz23  •  26 Ianuarie 2017, 19:57

Zidul lui Trump e anti imigranti ilegali, nu e pentru toti mexicanii, din pacate propaganda agresiva de stanga i-a pacalit pe multi. Au ajuns sa critice o decizie care opreste oameni sa intre ilegal in tara, ceva cat se poate de logic si normal.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează