INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Sir Alex Ferguson povestește spaima trăită după hemoragia cerebrală: „Singur și terifiat, în tăcere”

Articol de - Publicat marti, 11 mai 2021 15:03 / Actualizat marti, 11 mai 2021 15:25

Sir Alex Ferguson, 79 de ani, marele manager al lui Man. United, a supraviețuit unei încercări teribile în mai 2018: „Momentele în care nu mai puteam vorbi au fost cele mai înfricoșătoare”.

Sir Alex are 79 de ani. Managerul-simbol al fotbalului britanic, unul dintre cei mai mari din istoria acestui sport, s-a retras în 2013, după o carieră de 47 de ani, 27 numai la Man. United. În 2018, tot într-o zi de mai, pe 5 mai, scoțianul a supraviețuit celei mai dure provocări. Hemoragia cerebrală.

Medicii lui Sir Alex Ferguson: „Pregătiți-vă pentru ce e mai rău!"

Își amintește acum, într-un interviu pentru The Guardian, spaima trăită atunci. Chiar dacă nu povestește tot. Pe 27 mai, va fi lansat documentarul vieții sale, „Nu ceda niciodată", realizat de fiul său Jason. Acolo e totul despre el.

În urmă cu trei ani, neurochirurgii au avertizat familia: „Are 76 de ani și o hemoragie masivă, pregătiți-vă pentru ce e mai rău!". Șansele de a trăi erau de 20%. A învins. Zece zile după operație, nu a putut discuta cu nimeni. Nu mai avea glas.

49de trofee a cucerit Alex Ferguson în întreaga carieră (38 la Manchester), record în fotbal (Mircea Lucescu e pe 2, cu 34)

Sir Alex Ferguson: „Oare medicii îmi spun adevărul?"

„Stai întins pe pat, ești singur și terifiat. Așa eram în acele clipe. Mă temeam că-mi voi pierde glasul, memoria. Momentele în care nu mai puteam vorbi au fost cele mai înfricoșătoare", afirmă Ferguson. „Începusem să mă întreb: "«Oare medicii îmi spun adevărul?». Intervenția chirurgicală reușise, dar rămăsesem în acea tăcere, singurătate". 

Încet, încet, a revenit la normal. Jason i-a testat memoria. Nu uitase niciun episod al vieții, al carierei. Doar drama din primăvara lui 2018 nu o mai poate reconstitui: „Nu-mi amintesc nimic".

Nouă luni interzis la vin: „Asta a fost greu de suportat"

Ceva l-a afectat tare după operație. Interdicția la vin. „Timp de nouă luni, nu mi s-a permis să beau un pahar de vin. Asta a fost greu de suportat", zâmbește el. Pentru Sir Alex, vinul e sfânt. De vin, nu se poate despărți. E marea lui plăcere.

1.500de meciuri a stat Sir Alex pe banca lui Man. United (895 de victorii); a adunat 2.155 de partide în total (1.253 de succese)

„Poți pierde un gol cu ochii în carnețel"

Ferguson nu și-a luat notițe niciodată în timpul meciurilor. „Totul e în mintea mea", spune el. Și nici nu-i înțelege pe antrenorii care scriu într-un blocnotes. Are și o explicație: „Stând așa, aplecat, cu ochii la ce scrii în carnețel, poți pierde un gol".

Citește și alte știri internaționale:

Mircea Lucescu și-a schimbat tactica: nu mai aduce „brazilieni”

VIDEO Atacant din Premier League la închisoare, după ce a bătut sălbatic un tânăr pe stradă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează