INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Situație incredibilă în Premier League » Ultima clasată primește mai mulți bani decât campioanele din Germania sau Italia

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 iunie 2017 10:50

Conform unui tabel cu veniturile din drepturile de televizare și comerciale ale fiecărei echipe din Premier League, ultima clasată Sunderland primește mai mulți bani decât campioanele din Franța, Italia și Germania.

Sunderland are încasări totale de 93,5 milioane de lire (107 milioane de euro) din drepturile de televizare, mai mult decât Bayern, Juventus sau Monaco, notează englezii de la Daily Mail.

Prin comparație, campioana Franței primește doar 60 de milioane de euro din drepturile de televizare.

Campioana Chelsea este recompensată cu peste 150 de milioane de lire, urmată de Manchester City cu aproximativ 147 de milioane de lire și de Liverpool, cu 146 de milioane. 

Încasările ultimei clasate din Anglia sunt cu atât mai impresionante cu cât Sundeland a beneficiat de doar 8 meciuri televizate în acest sezon. La polul  opus este Liverpool, cu 29 de partide televizate, urmată de Chelsea, Manchester City și Manchester United, cu câte 28 de meciuri.

2,4 miliarde 
de lire primesc în total echipele din Premier League doar din drepturile TV

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează