INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Situație stranie în Premier League! Conte devine al 4-lea italian care ia titlul în ultimii 7 ani » De când nu a mai câștigat un englez

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2017 12:35

Chelsea poate cuceri mâine titlul în Anglia. În ultimele 8 sezoane, tehnicienii italieni au fost cei mai buni: Ancelotti, Mancini, Ranieri și, acum, Conte! Regele Premier League e Ferguson, 13 trofee.

Howard Wilkinson a fost ultimul manager englez campion la el acasă. Câștigând titlul cu Leeds în 1992, chiar înainte ca First Division să fie înlocuită cu Premier League. De atunci, niciun alt tehnician local nu a mai încheiat sezonul pe locul 1.

Mâine, Antonio Conte poate deveni și el number one în elita Angliei, dacă Chelsea învinge la West Bromwich. Ar fi al 4-lea antrenor italian ce triumfă în Premier, după Carlo Ancelotti (Chelsea, 2010), Roberto Mancini (City, 2012) și Claudio Ranieri (Leicester, 2016).

"The King" este scoțianul Alex Ferguson, cu 13 succese la Man. United în 25 de ani de Premier League. În urma lui, la distanță mare, Wenger și Mourinho, fiecare cu 3 victorii. 

Campioni străini în Premier

Nume Echipă Trofee
1. A. Ferguson (scoțian) Man. United 13
2-3. A. Wenger (francez) Arsenal 3
J. Mourinho (portughez) Chelsea 3
4-. K. Dalglish (scoțian) Blackburn 1
C. Ancelotti (italian) Chelsea 1
R. Mancini (italian) Man. City 1
M. Pellegrini (uruguayan) Man. City 1
C. Ranieri (italian) Leicester 1
A. Conte* (italian) Chelsea 1
* Poate cuceri titlul mâine

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  11 Mai 2017, 15:06

"Ar fi al 4-lea antrenor italian ce triumfează în Premier, după Carlo Ancelotti (Chelsea, 2010), Roberto Mancini (City, 2012) și Claudio Ranieri (Leicester, 2016)". Triumfează?! Serios?! :)))))))))))))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează