INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Șoc la Tottenham! Proprietarul clubului londonez a fost arestat la New York. Riscă 25 de ani de închisoare

Joe Lewis
Joe Lewis

Articol de - Publicat miercuri, 26 iulie 2023 20:18 / Actualizat miercuri, 26 iulie 2023 20:25

Joe Lewis (86 de ani), patronul lui Tottenham, a fost acuzat de „constituirea de scheme de concurență neloială”. Miliardarul englez, cu o avere de 6 miliarde de dolari, a folosit informații privilegiate pentru a trimite cadouri „prietenilor și amantelor sale”, care au câștigat astfel milioane de dolari la Bursă.

Cutremur la Tottenham. În pline negocieri pentru transferul lui Harry Kane la Bayern, acționarul majoritar al grupării londoneze a fost arestat.azi. Joe Lewis a fost acuzat de "insider trading", adică de „constituirea de scheme de concurență neloială", după cum a declarat avocatul american Damian Williams, citat de BBC.

Mai exact, miliardarul britanic s-a folosit de informații privilegiate pentru a trimite cadouri "prietenilor, amantelor, piloților privați și asistenților personali", abuzând de accesul său la sălile de consiliu corporative. Lewis, care s-a predat singur, a fost inculpat și se va prezenta în fața justiției, în Districtul de Sud din New York (SDNY).

Sunt 19 capete de acuzare pentru patronul lui Tottenham

Damian Williams, ofițerul șef al poliției federale pentru SDNY, a susținut că apropiații domnului Lewis au folosit aceste informații pentru a câștiga milioane de dolari la Bursă: „Grație lui Lewis, acele pariuri au fost un lucru sigur", Sunt 19 capete de acuzare în dosarul de 29 de pagini ale rechizitoriului și ancheta se referă la perioada 2013-2021, după cum scrie La Repubblica.

Pentru cel mai grav dintre capetele de acuzare pentru "corupție corporatistă" riscă până 25 de ani de închisoare. Alte două persoane au fost inculpate, piloții personali de avioane, Patrick O'Connor și Bryan Waugh.

Lewis are sute de active

Lewis deține sute de active, clubul londonez din Premier League și o participație în lanțul britanic de puburi Mitchells & Butlers. Revista Forbes i-a estimat recent averea la 4,73 miliarde de lire sterline (6,1 miliarde $), pe care și-a construit-o în anii '80 din schimvul de valută. Este și proprietarul Tavistock Group din Bahamas, controlată de ENIC, care e acționarul majoritar la Tottemham.

Citește și: 

VIDEO Fanii lui Inter Miami, gest incredibil după ce Messi a fost schimbat » Cum a reacționat antrenorul

Nicolae Stanciu, eliminat în „optimile” Cupei Chinei, după o înfrângere cu o nou-promovată

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
VardyParty
VardyParty  •  27 Iulie 2023, 04:48
Postat de kordell pe 26 Iulie 2023, 20:59

Daca se intamplat in RSR poate , aici nu-l iarta nimeni .

Uite un banc ajutător, Nea Kordelle: Cleared Kevin Spacey will now be able to make Hollywood comeback after dramatic fall from grace, PR expert says.

VardyParty
VardyParty  •  26 Iulie 2023, 22:19
Postat de kordell pe 26 Iulie 2023, 20:59

Daca se intamplat in RSR poate , aici nu-l iarta nimeni .

Mai vorbim, Nea Kordelle

cititorulcircumspect
cititorulcircumspect  •  26 Iulie 2023, 21:09
Postat de kordell pe 26 Iulie 2023, 20:59

Daca se intamplat in RSR poate , aici nu-l iarta nimeni .

Pariu ca scapa? uite ce scrie despre el pe wiki: Lewis was born to a Jewish[2][3] family above a public house in Roman Road, Bow, London.[4] Lewis left school at 15 to help run his father's West End catering business, Tavistock Banqueting.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează