INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUITĂ

Un superantrenor atras de banii saudiților » Al-Ahli are acord verbal cu un campion italian

Luciano Spalletti, în dreapta // Foto: Imago
Luciano Spalletti, în dreapta // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 17 iulie 2023 17:28 / Actualizat luni, 17 iulie 2023 18:13

Luciano Spalletti (64 de ani), care a anunțat că-și ia un an sabatic după ce a câștigat titlul în Serie A cu Napoli, vrea să revină în circuit mai devreme și concurează cu Marco Silva de la Fulham pentru a o prelua pe Al-Ahli.

După Jorge Jesus și Steven Gerrard, încă un antrenor cunoscut poate ajunge în Arabia Saudită. Luciano Spalletti, ce s-a despărțit de Napoli după ce a câștigat lo scudetto, pe care fanii azzurrri îl așteptau de 33 de ani, s-a răzgândit în privința viitorului apropiat. 

Antrenorul italian s-a dezlegat de contractul cu Napoli și i-a cerut patronului Aurelio De Laurentiis să ia o pauză, pentru a sta mai mult timp cu familia, însă oferta venită de la Al-Ahli i-a schimbat planurile. Spalletti e pe lista nou-promovatei și și-a dat acordul verbal pentru a o prelua.

Planul halucinant al celor de la UEFA: Al Nassr și Al Hilal, lângă City și Real!
UEFA
Planul halucinant al celor de la UEFA: Al Nassr și Al Hilal, lângă City și Real!

Al-Ahli i-a luat pe Edouard Mendy și Roberto Firmino

Luciano nu e principalul favorit pentru că Al-Ahli în curtează și pe Marco Silva de la Fulham și mai are și alte variante pentru banca tehnică. Oferta, cu mult mai bună decât ce putea obține la Napoli dacă rămânea și accepta prelungirea contractului propusă de proprietarul clubului, l-a făcut să spună că ziariștii ar fi inventat povestea cu anul sabatic și că el nu a afirmat niciodată că stă un an pe tușă.

Al-Ahli a făcut deja două transferuri importante în acest mercato: portarul senegalez Edouard Mendy (31 de ani), luat de la Chelsea, și atacantul brazilian Roberto Firmino (31), de la Liverpool. Spalletti ar fi a treia mutare operată de la 1 iulie și campania de transferi nu se oprește aici, noul antrenor urmând să propună și el jucători pentru a fi transferați la nou-promovată.

Al-Ahly l-a ofertat și pe Diego Simeone!

La începutul lunii, Al-Ahly a încercat pe alte două piste: spaniolul Julen Lopetegui și argentinianul Argentine Diego Simeone. Dar a fost refuzată de ambii, ce nu au de gând să plece din Europa indiferent de suma pusă la bătaie. 

Luciano Spalletti a mai pregătit echipele Empoli, Sampdoria, Venezia, Udinese, Ancona, AS Roma, Zenit Sankt Petersburg și Inter.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Barcelona a făcut al patrulea transfer al verii » Jucătorul a trecut vizita medicală și semnează

Manchester United a rezolvat transferul » Ten Hag își aduce favoritul în Premier League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
VardyParty
VardyParty  •  17 Iulie 2023, 19:40

Pai da; un an sabatic.

brujo
brujo  •  17 Iulie 2023, 19:05

Deci incepeti cu Al-Ahli din Arabia Saudita. Apoi continuati cu Al-Ahly din Egipt. Asta se intelege din articol ... :)))))))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează