INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA - ANGLIA 2-3

SPANIA - ANGLIA // Englezii, culmea eficienței aseară + Kane, omul meciului fără să înscrie: ”E o prostie să spui că nu joc bine”

FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Articol de - Publicat marti, 16 octombrie 2018 09:00

Harry Kane, căpitanul Albionului, n-a mai marcat de 7 partide la națională, dar luni a influențat decisiv toate cele 3 goluri ale echipei sale în victoria cu Spania, 3-2.

Southgate vrea mai mult de o semifinală și un loc patru la Mondial. Selecționerul schimbă sistemul, renunță la 3-5-2 pentru un 4-3-1-2 surprinzător și teribil de eficace, transformând Anglia într-o forță reactivă, monstruoasă pe contraatac.

27% posesie și 0 cornere

Dintr-o dată, echipa sa nu mai are nevoie nici de multe șuturi, nici de posesie, nici de faze fixe. Puțin, dar cu procent de reușită maxim. Luni, la Sevilla, Albionul a tras de trei ori la poartă și a marcat trei goluri. A condus cu 3-0 la pauză și a câștigat cu 3-2 după o partidă cu doar 27 la sută posesie și zero cornere!

De două ori, a înscris după faze care au durat 9 secunde, de fiecare dată plecând de la portar. Pickford - Kane - Rashford - Sterling la 0-1 și Pickford - Kane - Rashford la 0-2.

"N-am nevoie de nicio pauză"

Fără gol de 7 partide, căpitanul Kane a fost cel mai bun om al britanicilor. A influențat decisiv toate trei reușite: lansare spre Rashford la deschiderea scorului și două assisturi.

"N-am nevoie de nicio pauză. Nu sunt obosit", a protestat atacantul lui Tottenham (19 goluri în 34 de selecții la națională și Gheata de Aur a ultimului Mondial) când ziariștii au scris că această criză de formă e provocată de suprasolicitare. "Oamenii nu-mi vorbesc decât de golurile pe care nu le marchez și de jocul meu slab. E o prostie. În carieră, au fost multe meciuri în care n-am înscris, dar am jucat bine".

Goluri după 3 ani

O altă revelație a fost Raheem Sterling la Sevilla. După trei ani fără gol pentru Anglia, a punctat, în sfârșit. Nu o dată, ci de două ori. "Trecuse atât de mult timp... Eram frustrat", spune atacantul insular. "Nu e nimic mai frumos decât să marchezi pentru țara ta"

662 de minute
fără gol are Harry Kane la naționala Angliei; ultimul gol, la 1-1 (4-3 la penaltyuri) contra Columbiei, pe 3 iulie, în "optimile" CM

1.102 zile fără gol avea Raheem Sterling pentru selecționata Albionului; ultimul gol, la 2-0 cu Estonia, pe 9 octombrie 2015 (preliminarii CE 2016)

1987
era anul în care Anglia câștigase ultima oară în Spania: 4-2 pe "Santiago Bernabeu", toate cele 4 goluri fiind marcate de Lineker

"E incredibil că am câștigat, Spania e una dintre cele mai în formă echipe ale momentului. Dar știam că putem învinge"
Harry Kane, atacant Anglia

"I-am hărțuit încă de la început și am fost foarte eficienți. Am transformat toate ocaziile noastre"
Raheem Sterling, atacant Anglia

"Sunt fericit că am fost la originea golurilor cu lansările mele. Acesta este și stilul selecționerului"
Jordan Pickford, portar Anglia

"Băieții pot fi mândri de performanța lor. Atacanții au fost magnifici și întreaga echipă a fost curajoasă. Ne-am asumat riscuri și am câștigat"
Gareth Southgate, selecționer Anglia

Vezi și: FOTO Spania, prima înfrângere în era Luis Enrique și primul eșec acasă în ultimii 15 ani + Rezultatele zilei din Liga Națiunilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează