INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA - SPANIA 1-2

Italia - Spania 1-2. Comparat cu Xavi! Toată Spania vorbește depre puștiul-minune Gavi: „E un caz neobișnuit, joacă precum în curtea casei sale”

Verratti vs. Gavi // foto: Guliver/gettyimages
Verratti vs. Gavi // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 07 octombrie 2021 13:28 / Actualizat joi, 07 octombrie 2021 14:11

Cel mai tânăr internațional din istoria Spaniei, la doar 17 ani și 62 de zile, Gavi a jucat 83 de minute la debutul său pentru La Roja, Italia - Spania 1-2, mai mult decât fusese folosit în orice meci pentru Barcelona sau Barcelona B.

Ce curaj și ce inspirație, Luis Enrique! După ce a surprins cu convocarea lui Pedri la Euro, la 18 ani, la primul sezon blaugrana, folosindu-l în toate meciurile, puștiul fiind ales cel mai bun tânăr jucător la CE 2020, selecționerul La Roja mai uimește o dată.

A chemat la lot și a titularizat contra Italiei, în semifinalele Final 4-ului Ligii Națiunilor, un adolescent care nu evoluase niciodată nici măcar pentru naționalele Spaniei U21 sau U19! Cu el a învins squadra azzurra, campioana Europei, întrerupându-i faimoasa serie de 37 de meciuri fără înfrângere, record în fotbalul mondial. 2-1, o revanșă după 1-1, 2-4 la penalty-uri în semifinala Euro.

Gavi a depășit un record ce rezista de 85 de ani

Pablo Martín Páez Gavira. Mai scurt, Gavi. El e noua minune a fotbalului iberic. Adolescentul andaluz, 1,73 m, comparat deja cu Xavi (doar o literă diferă), are o ascensiune fulminantă.

  • În 2015, la 11 ani, a renunțat la Betis pentru Barcelona.
  • În septembrie 2020, primul contract de profesionist pe „Camp Nou”.
  • Pe 29 august 2021, debutul la seniorii Barçei.
  • Pe 6 octombrie 2021, a jucat întâiul său său meci la națională.

Este cel mai precoce debut pentru La Roja. La doar 17 ani și 62 de zile, l-a depășit pe Ángel Zubieta, care purta în premieră tricoul roșu la 17 ani și 284 de zile, în 1936. În urmă cu 85 de ani!

Gavi, start printre veterani. A fost printre cei mai buni

A început în linia de trei mediană. Lângă el, căpitanul Busquets (33 de ani, 130 de selecții) și Koke, 29 de ani, omul cu banderola lui Atlético. Nu s-a speriat. A fost printre cei mai buni. Vitalitate, viziune, pasă. Și spirit de luptător.

Până acum, avea 363 de minute la echipa catalană, dar în niciun meci nu fusese folosit 83 de minute, ca împotriva Italiei. Nici la Barcelona, nici la Barcelona B. La Milano, pe „Giuseppe Meazza”, a fost cea mai lungă partidă a sa la seniori.

Luis Enrique: „Gavi nu e doar viitorul. E și prezentul naționalei”

La conferință, după succes, jurnaliștii voiau să discute cel mai mult despre Gavi, nu despre Ferran Torres, chiar dacă acest 9 fals al lui Guardiola la City a fost ales MVP miercuri după ce a înscris ambele goluri ale Spaniei.

„Gavi e un caz neobișnuit. Joacă precum în curtea casei sale. E minunat să vezi un fotbalist cu asemenea calități. Nu este doar viitorul naționalei noastre. E și prezentul”, l-a descris Luis Enrique, fericit că i-a dat șansa să sară direct la prima selecționată: 

„Îl văzusem încă de la juniori, știam ce ne poate oferi. Curaj, personalitate, un miracol fizic... L-a marcat pe idolul său Verratti, a făcut-o extraordinar. Are totul pentru a rezista la acest nivel”.

Gavi, rănit pe piept de crampoane

Primul meci al lui Gavi la națională i-a lăsat și urme. Mijlocașul a fost zgâriat pe piept de crampoanele unui italian. La sfârșit, uitase de rană. Se bucura cu noii săi colegi de o victorie importantă.

Gavi vs Italia 

  • 83 de minute 
  • 68 de atingeri 
  • 89% pase corecte 
  • 7 faulturi 
  • 4 tacklinguri

8a fost nota primită de Gavi în cotidianul catalan Sport pentru prestația de la meciul cu Italia

Mai multe știri despre Italia - Spania: 

Gianluigi Donnarumma, huiduit la fiecare atingere! Era s-o comită ca Vlad în prima repriză

Puștiul-minune al Barcelonei, direct în istorie » A doborât o bornă veche de 83 de ani

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
4120644617954647
Andrei Eks  •  07 Octombrie 2021, 18:01
Postat de cuviosul_pafnutie pe 07 Octombrie 2021, 15:18

Bunisor,dar dupa parerea mea cel care a facut diferenta a fost cel care a jucat pe dreapta-Jeremy Pino de la academia lui Villareal-care cu fentele sale in mare viteza, scotea din joc cate doi-trei jucatori de la italieni, dupa care punea niste pase in careu... de -i lasa pe coechipieri singuri cu portarul!

Pai cum sa faca diferenta daca Pino a intrat la pauza cand era deja 2-0?Diferenta a facut o ferran.

4636398663082819
Mihai Blagoi  •  07 Octombrie 2021, 17:48

La ei nu conteaza cați ani au și cât joaca, dacă sunt buni ajung la națională. La noi Drăgușin e umilit și ținut rezerva la tineret, deși ar fi trebuit sa joace deja la națională mare. Când s-a remarcat Octavian Popescu, marele antrenor din FRF a transmis ca mai întâi sa confirme la tineret și apoi poate ajunge la națională. Dacă debuta azi, marele Hagi nu avea nicio șansă să ajungă la națională. Păcat ca la noi nu se poate sa fie promovați și încurajați tinerii de perspectiva.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  07 Octombrie 2021, 15:18

Bunisor,dar dupa parerea mea cel care a facut diferenta a fost cel care a jucat pe dreapta-Jeremy Pino de la academia lui Villareal-care cu fentele sale in mare viteza, scotea din joc cate doi-trei jucatori de la italieni, dupa care punea niste pase in careu... de -i lasa pe coechipieri singuri cu portarul!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează