INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA - GERMANIA 2-1

SPANIA - GERMANIA 2-1, FINALA EURO 2019 / VIDEO Ibericii, 5 titluri U21 și 6 trofee de cel mai bun jucător al turneului: „Ce mare viitor ne așteaptă!”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 01 iulie 2019 09:52

Spania U21 a învins Germania U21 în finala EURO 2019, scor 2-1. Fabián Ruiz, 23 de ani, MVP la turneul din Italia, a avut un an fantastic: s-a impus la Napoli, a debutat la naționala de seniori a Spaniei și a cucerit Europa la tineret.

La fel ca la seniori, la Mondialul sud-african din 2010, când a pierdut primul meci al turneului (0-1 cu Elveția) și a cucerit titlul, Spania U21 a fost învinsă la debut, 1-3 cu Italia, câștigând apoi toate meciurile pentru a triumfa la Euro 2019. După șase ani, încă un trofeu continental la tineret. Al cincilea. Record, la egalitate cu squadra azzurra.

„Altă generație de aur. Ce mare viitor ne așteaptă!”, a titrat Marca, dedicându-i coperta, precum As: „Aur pur”.

Patru MVP la ultimele cinci turnee

La Rojita are și cel mai bun jucător al competiției, cum s-a mai întâmplat de cinci ori. După Sanchís (1986), Arnau (1998), Mata (2011), Thiago Alcântara (2013) și Ceballos (2017), Fabián Ruiz acum. Patru MVP spanioli la ultimele cinci întreceri. Italia are patru în total.

Fabián, 23 de ani, cumpărat vara trecută de Napoli de la Betis cu 30 de milioane de euro, a avut un sezon foarte bun, cu 40 de partide și 77 de minute pe meci în Italia. Iar la sfârșit, după debutul la prima națională a Spaniei, e campion european și fotbalistul numărul 1 la tineret. Fotbalistul e curtat și de Real Madrid.

Un „închizător” tip Redondo

„Jocul nostru a devenit mai bun, mai solid, mai eficient cu cât avansa turneul", spune el. Un „închizător” tip Fernando Redondo, elegant, cu un excelent picior stâng, dar care urcă mai mult în joc și care finalizează cu un șut puternic și plasat. Exact cum a deschis scorul în finala cu Germania. "Acum, să ne bucurăm de victorie. Merităm un pic de relaxare. Am muncit mult”.

„De ani de zile muncim pentru a ajunge aici. Un grup fantastic, cu jucători atât de talentați. Sunt mândru de ce au realizat. Ei pot scrie istorie pentru Spania” Luis de la Fuente, selecționer Spania

„Germania e foarte bună, știam că ne va face să suferim. Am jucat toate partidele la acest turneu și sunt foarte fericit. Când nu intru pe teren, nu mă simt bine” Dani Ceballos, mijlocaș Spania

„Sunt încântat că am fost ales cel mai bun jucător, dar câștigarea turneului a fost mai importantă. Cheia a fost grupul, avem un spirit de echipă extraordinar” Fabián Ruiz, mijlocaș Spania

DESFĂȘURAREA VIDEO A PARTIDEI

GOLUL LUI AMIRI (min. 88)

 

OCAZIA NEMȚILOR DIN MIN. 81

 

OCAZIA DE 3-0 A SPANIOLILOR (min. 75)

 

GOLUL LUI OLMO (min. 69)

 

NEMȚII AU ÎNCEPUT REPRIZA SECUNDĂ CU O OCAZIE

 

OCAZIA NEMȚILOR DIN MIN. 24

 

GOLUL LUI RUIZ (min. 7)

 

Vezi și:

VIDEO Jurgen Klopp, mesaj de încurajare pentru Germania U21!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
rikiriki365
rikiriki365  •  01 Iulie 2019, 22:55
Postat de fulk_nerra pe 01 Iulie 2019, 17:14

Fotbalul spaniol trebuei sa ne fie exemplu si model de urmat. Dat fiind deficitul nostru de gabarit, trebuie sa preluam modelul unui fotbal cu cericulatie f buna a mingii si cu posesie. Este cel mai greu, dar cel mai frumos fotbal.

Frumos. Balonul circula pentru ca au cel mai bun joc fără balon. Avem nevoie de Mircea Lucescu lângă HAgi. Sunt singurii care pot schimba sistemul păgubos din fotbal. Antrenori incompetenți la copii, antrenori nepregătiți la profesioniști, “Legende”. Măcar am scăpat de “și au dorit mai mult victoria”, un pas înainte.

fulk_nerra
fulk_nerra  •  01 Iulie 2019, 17:14

Fotbalul spaniol trebuei sa ne fie exemplu si model de urmat. Dat fiind deficitul nostru de gabarit, trebuie sa preluam modelul unui fotbal cu cericulatie f buna a mingii si cu posesie. Este cel mai greu, dar cel mai frumos fotbal.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează