INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Spaniolii au spus tot: motivele plecării lui Zidane » De la Perez, relaxarea în competițiile interne și amenințările vedetelor

foto: reuters
foto: reuters

Articol de - Publicat vineri, 01 iunie 2018 11:26

Antrenorul francez a fost deranjat că președintele nu-i acordă deplină încredere, că n-are putere de decizie la transferuri, că echipa l-a dezamăgit în LaLiga și Cupă și de mesajele lui Ronaldo și Bale.

"E nevoie de o schimbare pentru ca echipa să continue să câștige". Alibiul lui Zidane pentru despărțirea neașteptată de Real, după a treia Ligă luată la rând, are în culise frustrări profunde, strânse și accentuate în special în 2018. AS a căutat adevărul din spatele vorbelor antrenorului francez, descoperind și motivele veritabile ale anunțului "bombă", pornind de la președinte și până la atitudinea jucătorilor din ultimele luni.

1. Delăsarea din campionat și Cupă. Zizou, ce cucerise 8 trofee într-un sezon și jumătate, a fost teribil de dezamăgit de relaxarea în competițiile interne. "Eliminarea prematură cu Leganés a fost primul simptom al crizei blanca, momentul decisiv ce a dovedit că traseul slab din LaLiga (a terminat la 17 puncte de Barca!) n-a fost întâmplător. Unitatea grupului s-a fisurat grav, titularii s-au simțit de neatins, iar rezervele n-au mai oferit soluții la valoarea așteptată. Lucru absolut inacceptabil în filosofia antrenorului", detaliază spaniolii.

2. Ultimatumurile vedetelor. Mesajele amenințătoare exprimate de Ronaldo și Bale, chiar după finala de la Kiev, l-au atins direct. Nu mai suporta presiunea pusă prin agent și președinte de galez, "pilonul principal al proiectului Perez". Zidane nu l-a titularizat nici în finală, deși cupa i s-a datorat în mare parte lui Gareth. La fel, permanenta nemulțumire a lui Cristiano, care după fiecare Ligă cucerită anunțase ferm că pleacă.

3. Planuri diferite de ale președintelui. În spatele pariului câștigat al lui Perez se ascunde nemulțumirea lui Zizou, care a înțeles că nu decide transferurile. Începând cu "cazul Kepa", portarul pe care nu l-a cerut, și până la discuțiile despre venirea lui Neymar și transferul lui Lewandowski, purtate mereu peste capul lui.

4. Lipsa de susținere. În fine, dar nu cele din urmă, a contat și că Perez nu l-a făcut să se simtă solid pe poziție, deși îi prelungise acordul până în 2020. Zvonurile înlocuirii cu Löw ori Pochettino, apărute chiar în mijlocul stagiunii, l-au făcut să înțeleagă că, indiferent dacă va lua sau nu din nou Liga, trebuie să renunțe: "Cred că este cel mai bun moment să părăsesc Real. Nu am obosit să antrenez, dar nu caut altă echipă". 

9 trofee a cucerit Zidane ca antrenor la Real în 29 de luni. Este al doilea cel mai titrat tehnician din istoria blanca și singurul din lume cu trei Ligi consecutive

Ronaldo, șocat și dezgustat

Vestea plecării lui Zidane l-a lovit în moalele capului pe Ronaldo. Aflat în vacanță la Marbella, Cristiano a devenit și mai dezorientat în privința viitorului. "S-a simțit teribil de dezgustat și extraordinar de surprins", a dezvăluit Marca. "Ronaldo era unul din marii admiratori ai antrenorului francez, pe care îl idolatrizase ca jucător, considerându-l un mare factor de coeziune în vestiar și apreciindu-l mult pentru calitatea pregătirii. Real nu-și va permite să-l piardă imediat și pe Ronaldo, așa că portughezul ar putea profita de situație". 

Pochettino nu mai are clauză!

Considerat principalul favorit să-i succeadă lui Zizou la Real, Mauricio Pochettino va fi greu de adus de la Tottenham. Argentinianul și-a prelungit înțelegerea pe 5 sezoane și nu mai are o clauză de reziliere. "Nici măcar un pact verbal pentru o posibilă plecare! Perez va trebui să-i negocieze transferul cu președintele Levy", scrie AS. Pochettino își lansează azi la prânz ediția în limba spaniolă a "Autobiografiei la persoana întâi", deja un best-seller în Marea Britanie și nominalizată la cea mai bună carte despre fotbal în 2018.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
121039405420246
Uni Undo  •  02 Iunie 2018, 09:09

Zinedine Zidane este un profesionist adevărat și urăște tot ce nu tine de fotbal! Unde va merge in viitor va face performanța ! Zizu ai luat o decizie excepțională! Măcar de-am avea și noi in România noastră asemenea profesioniști in fotbal nu antrenori de doua parale!

borat101
borat101  •  02 Iunie 2018, 08:50
Postat de puigdemont. pe 01 Iunie 2018, 12:16

Stimabililor, infractorul internațional Florentino Perez a investit masiv în funcționarii UEFA și arbitrii! Altfel, Real nu avea nicio șansă, repet, NICIO ȘANSĂ, să ajungă măcar în semifinalele UCL în ultimii 3 ani, cu atât mai puțin să câștige trofeul..!! Sunt atâtea echipe bune în Europa, începând cu Barcelona, PSG, Manchester City, Juventus, Atletico Madrid, echipe care joacă în competițiile europene fotbal adevărat, fără ajutoare de la Ceferin și acoliții lui, plătiți de Perez..!! Trebuie pus odată capăt pestei madriliste, altfel vom asista la 5-6 trofee UCL consecutive câștigate, prin corupție, de Realul lui Perez!

***. Dar deh ….asta se intampla cu astfel de cazuri ca tine. Cand ai jucatori intradevar de valoare unul si unul si vedete unul si unul, plus banca la fel, este greu sa te *** incontinuu cu fel si fel de echipe care au doar 1-3 vedete de valoare, si sa crezi ca poti ...poate poate o sa te lase un REAL MADRID sa treci de ei in Turnee mai ales in UCL. DECI. Gura mica ca habar nu ai fotbal adevarat! A incercat Juventus, crezand ca ghinionul REALULUI va continua pana la nesfarsit, dar au dat'o in bara Juventus cu jucatori penali care se risca sa intre ca babalaul peste atacant, si in ultimile secunde de meci. Ce credea Italienii ca o echipa ca REAL MADRID nu o sa atace pana in ultima secunda? ***!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bazileon
bazileon  •  01 Iunie 2018, 23:40
Postat de andrei.33 pe 01 Iunie 2018, 17:36

Troll obosit..

Troll esti tu, in cea mai mitologica adecvare.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează