INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROTESTE

Sportivii din Belarus, front comun împotriva președintelui Aleksandr Lukașenko! Vasili Hamutovski, implicat

Situația din Belarus este gravă. După ce Aleksandr Lukașenko a câștigat alegerile cu un procent incredibil (80,23%), oamenii au ieșit în stradă
Situația din Belarus este gravă. După ce Aleksandr Lukașenko a câștigat alegerile cu un procent incredibil (80,23%), oamenii au ieșit în stradă

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 septembrie 2020 17:32 / Actualizat joi, 10 septembrie 2020 10:32

Industria sportului din Belarus semnează o petiție în aceste zile pentru ca autoritățile să nu recunoască alegerile prezidențiale din 2020, câștigate de ultimul dictator al Europei, Aleksandr Lukașenko, la putere de 26 de ani.

Până în acest moment, mai mult de 500 de sportivi s-au alăturat mișcării de eliminare a regimului condus de Lukașenko, în ciuda presiunilor care se fac de la Minsk. „Belarus Athletes Free Union” este creația sportivilor din Belarus și luptă pentru oprirea violențelor din stradă și eliberarea tuturor deținuților politici.

Sportivii din Belarus, front comun împotriva președintelui Aleksandr Lukașenko

Printre semnatari se află și Vasili Hamutovski (42 de ani), fostul goalkeeper al celor de la FCSB și Petrolul, o voce activă în această perioadă. Hamutovski militează pentru menținerea păcii și respectarea drepturilor omului.

Situația din Belarus este gravă. După ce Aleksandr Lukașenko a câștigat alegerile cu un procent incredibil (80,23%), oamenii au ieșit în stradă. Au contestat votul și au cerut demisia președintelui și a guvernului, protestele începute la Minsk cuprinzând întreaga țară. Au fost întâmpinați de barajele poliției și armatei, de bastoane, gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene.

Sportivii bieloruși s-au implicat și ei în revolta populară. Unii au participat la manifestații, alții au dat declarații dure, mai ales pe rețelele de socializare, chiar dacă internetul e deseori întrerupt la Minsk. Autoritățile fac orice pentru a întrerupe legăturile protestarilor. 

Anton Saroka, atacantul celei mai importante echipe locale, BATE Borisov a fost luat cu duba și pus după gratii, la fel ca alți doi sportivi, hocheistul Ilia Litvinov (Dinamo Malagiecina) și luptător de MMA Alexei Kudin.

Citește mai multe știri de actualitate:

Ce eroare! O echipă a fost exclusă din Liga Campionilor fără să aibă niciun caz de coronavirus

Tătărușanu la AC Milan! Reacția antrenorului care l-a debutat: „După 30 de minute, mi-am dat seama că va ajunge mare de tot!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1401192300199411
Daniel Irimescu  •  09 Septembrie 2020, 22:55

Astia sunt cu 50 de ani in urma Romaniei !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează