INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Ștefan Radu, noul recordman lazial de prezențe în Serie A: „Un adevărat lider”

Stefan Radu//  FOTO: Imago
Stefan Radu// FOTO: Imago

Articol de - Publicat vineri, 03 decembrie 2021 11:57 / Actualizat vineri, 03 decembrie 2021 16:17

Ștefan Radu (35 de ani) a fost lăudat de antrenorul Sarri și a primit note bune în presa italiană, care a remarcat devotamentul său, chiar dacă și-a pierdut locul de titular la Lazio. L-a depășit de Aldo Puccinelli, bifând meciul 340 în campionat.

Ce meci nebun s-a consumat pe „Olimpico” în epilogul etapei a 15-a din Serie A! Opt goluri, trei eliminări, răsturnări de situație și suspans până în minutul 90+10! Un thriller, 4-4, la care a fost părtaș și Ștefan Radu, care a intrat în repriza secundă în apărarea lui Lazio, învinsă de Udinese doar o dată cu el în teren. 

A fost numai al doilea meci în campionatul în curs pentru recordmanul de prezențe în tricoul biancocelest, după jocul de integralist de-acum 40 de zile.

Sarri: „S-a prezentat bine la antrenament”

Sarri a apelat de nevoie la el, din cauza eliminării lui Patric (59). Dar și de voie, pentru că fostul dinamovist a tras tare la pregătiri: „Radu s-a prezentat bine la antrenament, însă nu puteam schimba decât doi sau trei titulari față de partida cu Napoli”. 

Joi seară, la pauză, fără să știe ce va urma, Ștefan s-a comportat ca un simbol al vestiarului: „La revenirea de la cabine, Radu și-a așteptat, rând pe rând, colegii să le dea motivația potrivită. Un gest frumos al fundașului biancocelest care nu a ezitat să-și arate sprijinul. Un gest de adevărat lider ce confirmă încă o dată cât de important e pentru această echipă”, remarcă agenția.lalaziosiamonoi.it.

Ștefan Radu, noul recordman lazial de prezențe în Serie A

Dincolo de dezamăgirea victoriei ratate pe final, după ce Lazio revenise de la 1-3, rămâne o performanță memorabilă pentru stoperul capitolin. Joi a bifat meciul cu nr. 414 în toate competițiile pentru biancocesti și 340 în Serie A. Alt record individual doborât și deținut până joi de legendarul Aldo Pucinelli, pe care l-a și întrecut! 

Cel mai fidel lazial a intrat în partea secundă pe stânga și și-a făcut datoria", a remarcat Gazzetta dello Sport, notându-l cu 6. La Stampa i-a acordat 6,5, peste media echipei. 

Citește și:

Meci incredibil în Serie A, decis în minutul 90+9: 8 goluri și 3 eliminări! Ștefan Radu, implicat

Absență importantă pentru Bayern la derby-ul cu Borussia Dortmund! Înclină balanța acest factor?

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează