INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ROMA - LAZIO

FOTO Imaginea controversată cu Ștefan Radu care a stârnit reacții dure în Italia

Articol de - Publicat duminica, 07 aprilie 2024 17:50 / Actualizat duminica, 07 aprilie 2024 18:06

Ștefan Radu (37 de ani) a fost prezent la derby-ul Roma - Lazio 1-0, iar acum se află în centrul unei controverse. A apărut cu un hanorac despre care italienii scriu că „SS-ul din numele echipei e scris cu fontul nazist”.

Fostul fundaș, care are cele mai multe din istoria clubului (427), a stat în peluză alături de ultrașii din Curva Nord. Iar un detaliu al ținutei sale a atras atenția.

Boloni, tot mai rău la Metz » 17 înfrângeri, locul 17. Riscă să nu termine sezonul pe bancă!
FRANȚA
Boloni, tot mai rău la Metz » 17 înfrângeri, locul 17. Riscă să nu termine sezonul pe bancă!

Ștefan Radu cu simbol nazist la AS Roma - Lazio?

Supranumit „Il Boss”, Ștefan Radu a purtat un hanorac negru, iar pe piept era trecut mesajul „Ultras Lazio”. Presa din Italia a remarcat și un detaliu controversat pe mânecă.

+5 FOTO

Acolo e scris numele clubului „SS Lazio”, însă italienii au remarcat că fontul cu care e scris „SS” duce cu gândul la naziști. Mai precis la „Schutzstaffel”, o organizație aflată sub comanda lui Adolf Hitler, responsabilă pentru crime de război.

„Pe manșetă e scris SS Lazio, numele clubului. Doar că primele două litere sunt scrie cu același font ca al SS-ului lui Adolf Hitler”, scrie La Repubblica.

Ștefan Radu, în centrul unui scandal și în 2012

În urmă cu 12 ani, la începutul lunii aprilie, Ștefan Rada a fost în centrul unei controverse. După un 3-1 cu Lazio, a fost ancheta pentru că a făcut un salut catalogat drept nazist, către fanii romani. A fost anchetat, dar nu s-a luat nicio măsură asupra lui.

+5 FOTO

„Radu nici măcar nu știe ce e salutul nazist”, spunea atunci avocatul clubului, fiind apărat de club.

Radu deține recordul pentru cele mai multe apariții în tricoul lui Lazio, 427. În cariera sa din Italia, Radu a marcat de 8 ori pentru Lazio și a reușit 21 de assisturi. A câștigat 6 trofee, 3 Cupe și 3 Supercupe.

VIDEO. Premier GSP » Costel Pantilimon a rămas atașat de Nottingham: „Starea de spirit a orașului e dictată de rezultatul echipei”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

„Nu mai vreau să văd aroganță la Bayern” » Se anunță schimbări majore la club într-un sezon negru. Jucătorii, amenințați!
GERMANIA
„Nu mai vreau să văd aroganță la Bayern” » Se anunță schimbări majore la club într-un sezon negru. Jucătorii, amenințați!
Lionel Messi, gol senzațional la revenirea după accidentare » Argentinianul a marcat 4 goluri în 4 meciuri în acest sezon
MLS
Lionel Messi, gol senzațional la revenirea după accidentare » Argentinianul a marcat 4 goluri în 4 meciuri în acest sezon

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (9)
iri_
iri_  •  08 Aprilie 2024, 18:01
Postat de mr90 pe 07 Aprilie 2024, 19:00

Pai emblema lui Lazio este identica cu cea a Wermachtului ...

Singura diferenta este ca acel vultur a fost prezent pe emblema inca de la infiintare in 1900, Wehrmacht a aparut vreo 30 de ani mai tarziu, deci nazistii au copiat dupa Lazio? Plus ca acel vultur, acvila, are legatura cu imperiul roman, deci mergem si mai mult inapoi in istorie, peste 2000 de ani. Eventual ii putem trage la raspundere pe laziali ca simpatizeaza cu imperiul roman, care a comis si el la randul lor atrocitati si crime abominabile de-a lungul istoriei...

mishu_74
mishu_74  •  08 Aprilie 2024, 16:50
Postat de Hagicianul pe 07 Aprilie 2024, 18:51

Asta mai lipsea, să ne apucăm acum să interzicem și fonturi…

oh, wait, nu ai citit inca de cerinte de-ale studentilor negri (SUA ovcors) sa se scoata sclavia din cartile de istorie pentru ca ei se simt persecutati si abuzati psihic de ce li s-a intamplat stramosilor? :)))) cu alte cuvinte sa nu mai citeasca nimeni de ce s-a intamplat in istorie, ca sa o putem repeta... si societatea asta woke e abia la inceput. fericiti noi, cei ce vom muri la timp :))

Vali1951
Vali1951  •  08 Aprilie 2024, 15:16

Pr necunoscători (care caută mereu derapaje și controverse ) explicatia e simplă. E vorba de numele complet de la fondarea clubului, adică Societa Sportiva Lazio din ianuarie 1900 , nu vreun simbol nazist

Vezi toate comentariile (9)
Comentează