CAMPIONATE  ·  LAZIO

Motivul pentru Ștefan Radu pleacă de la Lazio » Noua strategie a clubului italian: „Un jucător cu 12 ani în biancocelesto nu poate încheia rău experienţa”

Ștefan Radu // FOTO: Guliver/GettyImages
Ștefan Radu // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de — Joi, 13 Iunie

Ştefan Radu, 32 de ani, nu mai avea garantat postul de titular Lazio, de aceea i s-a sugerat să plece. „Vrea să se simtă important, nu să joace în 20 de meciuri. E un lider”, explică fostul mijlocaş Rambaudi. 

Despărţirea iminentă de Lazio după 11 sezoane şi jumătate nu este pentru fundașul Ştefan Radu decât o mutare din proiectul de reconstrucţie gândit de club. O dată cu câştigarea Cupei Italiei s-a închis un ciclu şi preşedintele Lotito a discutat cu antrenorul Simone Inzaghi şi directorul sportiv Igli Tare despre cum trebuie primenită echipa, mulţi dintre senatori, inclusiv căpitanul Lulici, fiind în pericol să plece în această vară fierbinte.

„Va începe un proces de lifting pentru formarea unei echipe tinere şi ambiţioase, după profilul antrenorului”, susţin italienii.

„E un lider, cu personalitate”

Fundaşului român i s-a comunicat că nu va mai fi titular şi că va juca tot mai puţin, de aceea Lazio s-a oferit să-l lase liber dacă-şi găseşte echipă, urmând ca, după retragere, să poată reveni într-un post de conducere la echipa capitolină.

„Radu e un jucător cu personalitate, un lider în vestiar, şi în relaţia cu antrenorul. Vârsta nu iartă pe nimeni, dar e clar că vrea să se simtă important, nu să fie rezervă şi să intre în 20 de meciuri. Un jucător cu 12 ani în biancocelesto nu poate încheia rău experienţa. Şi Inzaghi are calculele lui, probabil deja urmăreşte un tânăr care să crească”, a explicat Roberto Rambaudi, fost mijlocaş lazial între 1994 şi 1998. 

2021este anul în care expiră contractul lui Radu cu Lazio

53 de meciuri îi lipsesc lui Ştefan Radu pentru a-l egala pe Giuseppe Favalli în topul all-time al prezenţelor la Lazio (401)

Vezi și:

Gianluigi Buffon, înlocuitorul lui Iker Casillas la FC Porto? Presa din Italia aruncă BOMBA în mercato din Europa!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Doliu în fotbalul românesc. A murit un portar cunoscut la nivelul primei divizii

Libertatea

Comentarii (3)

Ciprian Pana  •  13 Iunie 2019, 23:52
Postat de adriann_ pe 13 Iunie 2019, 17:44

Fascistii astia de la Lazio (nu e nici o exagerare, documentati-va nitel) nu vroiau sa ajunga un roman cel mai titrat jucator din istoria clubului.

aia nu azu avut nimic cu romanii...au fort prieteni...Antonescu stie

marcelclujnapoca  •  13 Iunie 2019, 18:33

radu ar fi cazul sa ajute fotbalul romanesc un pic ....

adriann_  •  13 Iunie 2019, 17:44

Fascistii astia de la Lazio (nu e nici o exagerare, documentati-va nitel) nu vroiau sa ajunga un roman cel mai titrat jucator din istoria clubului.

Vezi toate comentariile (3)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
12:30 Tenis, ATP

Turneul din Hamburg

Digi 2, Telekom 3
14:00 Tenis, WTA

Turneul din Jurmala

Digi 2
14:05 Ciclism

Turul Franței

Eurosport
16:40 Scrimă

CM: Budapesta

Eurosport 2
17:00 Tenis, WTA

Turneul din Palermo

Digi 3
Program TV complet

Liga 1

Acum, în direct din redacție

Urmărește aici

acum!
×