INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Stevie Galaxy » De ce a ales Steven Gerrard să se despartă de Liverpool şi cît va cîştiga la Los Angeles Galaxy

Articol de - Publicat luni, 05 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 04 ianuarie 2015 21:50

Legendarul căpitan al "cormoranilor", 34 de ani, cel care i-a inspirat pe roşii în istorica victorie din finala Ligii Campionilor 2005, s-a simţit trădat. Liverpool voia să-l folosească mai puţin şi să-i reducă salariul la jumătate.

"Cînd voi fi aproape de moarte, să nu mă duceţi la spital. Vreau să-mi trăiesc ultimele clipe pe Anfield. Aici m-am născut, aici voi închide ochii". Şi totuşi, inima lui Liverpool va bate departe de Liverpool, departe de Anglia, departe de Europa.

Steven Gerrard, care sosea la 8 ani la Academia LFC şi care debuta în faimosul tricou roşu pe 29 noiembrie 1998, jucînd un minut în finalul meciului de Premier cu Blackburn, nu îşi va încheia cariera pe tărîmul "cormoranilor".

De 3 ori l-a refuzat pe Sir Alex
Iar el, considerat cel mai mare jucător din istoria clubului alături de Kenny Dalglish, nici nu îşi va împlini ultimul său vis, un titlu de campion al Angliei. Va rămîne însă cu revoluţia din 25 mai 2005, cînd a inspirat spectaculoasa revenire din finala Ligii cu AC Milan: 0-3 la pauză, 3-3 în 90 şi 120 de minute, 3-2 la penaltyuri! Şi va fi unicul în lume care le-a refuzat în carieră pe Man. United, Chelsea şi Real Madrid. De trei ori l-a curtat Alex Ferguson, iar Mourinho i-a făcut două oferte, la fel ca Madridul blanco. A dat acelaşi răspuns: "Nu".

"Am înţeles mesajul"
La vară, Stevie G se desparte de Anfield. Cum? De ce? După 17 ani la prima echipă, Liverpool i-a sugerat că se va renunţa încet-încet la el. Chiar managerul l-a anunţat.

"Într-o zi, nu cu mult timp în urmă, Brandon Rodgers mi-a spus că e vremea să am grijă de mine, să nu mă epuizez în prea multe meciuri. Sînt suficient de deştept încît să realizez mesajul. E corect, am 34 de ani, 35 pe 30 mai, dar foarte greu de acceptat. Sînt aici din 1988 şi am ştiut că, într-o zi, totul se va sfîrşi. Sfîrşitul e în 2015. Cea mai dificilă decizie a vieţii mele", a mărturisit Gerrard. Căruia i s-ar fi înjumătăţit salariul dacă ar fi rămas, susţine presa britanică!

Cel mai bine plătit
Va trece Atlanticul şi va semna cu LA Galaxy. Contract pe 18 luni, avînd anual 6 milioane de dolari (cîştiga 11 milioane brut la Liverpool). Va fi cel mai bine plătit jucător din Major League Soccer. Cu 100.000 $ mai mult decît Kaka şi cu 0,5 milioane peste Dempsey şi Bradley. Din acest an, el va fi steaua MLS.

Cifrele lui Stevie G:
- 696 meciuri la Liverpool
- 180 de goluri în toate competiţiile
- 494 meciuri în Premier
- 116 goluri în Premier
- 114 selecţii la "naţională"
- 21 goluri pentru Anglia

Trofeele lui Gerrard:
1 - Liga Campionilor (2005)
1 - Cupa UEFA (2001)
1 - Supercupa Angliei (2006)
2 - Supercupa Europei (2001, 2005)
2 - Cupa Angliei (2001, 2006)
3 - Cupa Ligii (2001, 2003, 2012)

"Steven Gerrard va fi mereu căpitanul echipei mele de vis mondiale" (Francesco Totti, căpitan Roma)

"Gerrard a devenit cel mai influent fotbalist din Anglia" (Alex Ferguson, fost manager Man. United)

"Ce are Gerrard? O pasiune extraordinară, o imensă viziune a jocului, o excelentă tehnică a pasei şi un creier dedicat fotbalului" (Andrea Pirlo, mijlocaş Juventus)

"Dacă ar trebui să reunesc toate calităţile lui Stevie într-un cuvînt, acela ar fi clasă. Clasă pură" (Gerard Houllier, fost manager Liverpool)

"În 2005, a fost anul lui Gerrard. Nici nu ştiu cum i s-a refuzat Balonul de Aur atunci! I s-a făcut o uriaşă nedreptate" (Zinedine Zidane, campion mondial şi european cu Franţa)

"Sînt un mare fan al lui Gerrard. Are o inimă de leu" (Kaka, Balonul de Aur 2007)

"Gerrard e cel mai mare fotbalist alături de care am jucat. La Liverpool, este de neînlocuit" (Fernando Torres, atacant Atletico)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
ralffy_mr
ralffy_mr  •  05 Ianuarie 2015, 11:07
Postat de goghe pe 05 Ianuarie 2015, 10:44

Anul trecut Gerrard singur a pierdut titlul - de aia a plecat si Suarez. Iar reducerea de salariu este legata doar de virsta ... PL nu este campionatul romanesc!

NU e adevarat....campionatul nu s-a pierdut intr-un singur meci. Au fost destule meciuri in care Suarez a fost suspendat...si pe care le-ar fir putut castiga..a mai fost si acel meci cu Crystal Palace in care au pierdut de la 2-0...sunt multe discutii si au fost si alte puncte pierute prin greseli individuale.. Numai Toure ais Skrtel cate gafe au facut..chiar si autogoluri.

stefansb
stefansb  •  05 Ianuarie 2015, 11:04

inteleg ca avea echivalentul a 11 milioane de dolari la liverpool, iar la anul ar fi luat jumatate, deci 5.5 milioane. in SUA va avea 6 milioane. Deci nu cred ca aplecat pt salariu. probabil sunt alte cauze, poate rodgers se gandeste ca daca gerrard ramane poate fi o presiune din interior pe el, e foarte probabil sa-si doreasca sa antreneze liverpool cat mai repede

goghe
goghe  •  05 Ianuarie 2015, 10:44
Postat de ovidiu_3003 pe 05 Ianuarie 2015, 10:19

...a refuzat pe altii dar a ales SUA...anul trecut au fost foarte aproape de titlu ...daca l au ratat era normal sa le reduca din salarii ...

Anul trecut Gerrard singur a pierdut titlul - de aia a plecat si Suarez. Iar reducerea de salariu este legata doar de virsta ... PL nu este campionatul romanesc!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close