INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Stratagema! » Real a fost anunţată de Santos că Neymar nu e de vînzare

Neymar s-a declarat pregătit să facă pasul în fotbalul european
Neymar s-a declarat pregătit să facă pasul în fotbalul european

Articol de - Publicat marti, 02 august 2011 00:00 / Actualizat luni, 01 august 2011 21:17

Tergiversarea cazului face parte dintr-un plan tipic preşedintelui Florentino Perez de a transfera la termenul limită pe bani cît mai puţini.

Serialul Neymar se prelungeşte. Nemulţumit de cele 30 de milioane de euro propuse de Real, cu 15 sub cerere, Santos a anunţat ieri că atacantul de 19 ani nu-i de vînzare. "Mai e timp pînă la terminarea perioadei de transferuri, dar eu am decis deja ca răspunsul să fie negativ. Neymar continuă cu noi", a zis preşedintele Luis Alvaro Riberiro.

El s-a arătat "săturat de tergiversarea discuţiilor". Însă această ultimă situaţie nu este întîmplătoare. Dimpotrivă. Face parte dintr-un plan al şefului Realului, Florentino Perez, aplicat cu alte ocazii, de a lungi tratativele pînă spre expirarea termenului limită pentru a obţine un preţ cît mai bun. Sînt mai mulţi paşi.

1. Se tatonează terenul. Interesul pentru jucătorul dorit e manifestat doar prin intermediul presei.
2. Se deschid negocierile oficiale. Oferta, în general, e cu 50 la sută mai mică decît preţul solicitat.
3. Refuzat, Real se retrage din tratative. Lasă impresia că nu-l mai vrea pe acel fotbalist.
4. Îl scoate pe jucător la înaintare. Acesta-i pus să se revolte şi să spună public că doreşte să plece. În această strategie intră telefonul dat recent de Mourinho lui Neymar: "Te aştept la Madrid!".
5. Urmează o perioadă de incertitudine, în care se anunţă că afacerea ba e făcută, ba nu, iar jucătorul tot face valuri. Se trece la o nouă ofertă oficială abia spre finalul perioadei de transferuri, acum 31 august, cînd şansele ca vînzătorul să cedeze sînt mult mai mari, operaţiunea încheindu-se la un cost apropiat de cel căutat.

Aşa a procedat cu Ronaldo
Perez a aplicat această strategie de mai multe ori. Cel mai cunoscut caz rămîne cel al lui Ronaldo, în 2002. Precum Neymar, "Il Fenomeno" s-a înţeles cu Real, fără ca madrilenii să se pună de acord şi cu Inter. Atunci, el a început să facă nazuri. S-a certat cu antrenorul Cuper, a cerut mărirea salariului, a intrat în conflict cu fanii. Situaţia s-a prelungit toată luna august. Presată, Inter a acceptat tocmai la final să-l lase la Madrid pentru 39 de milioane de euro, cu 6 mai puţin decît voia.

Zidane şi şerveţelul
Cînd l-a luat pe Zidane, în 2001, Perez a recurs la altă metodă. Cei doi s-au întîlnit întîmplător într-un restaurant din Monte Carlo, la mese diferite. La un moment dat, preşedintele Realului a luat un şerveţel, a scris pe el "Vrei să vii la Real?" şi i l-a trimis francezului. Acesta l-a citit şi a răspuns sec: "Da". La scurt timp, Perez a deschis discuţiile cu Juventus şi l-a luat pe Zizou cu 75 de milioane de euro.

Jose alergat de fani
Vizita făcută într-un mall din oraşul chinez Guangzhou, noul loc de cantonament al Realului, a avut un final neaşteptat pentru Jose Mourinho. Remarcat rapid, el s-a văzut înconjurat de fani, ceea ce l-a făcut să o ia la fugă, urmărit de peste 200 de oameni agitaţi şi zgomotoşi. Noroc cu poliţia, care a reuşit într-un final să-l izoleze de mulţime, apoi să-l conducă în linişte spre hotel.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
vasilescugeo
vasilescugeo  •  02 August 2011, 10:53

pai in urma cu doua saptamani scriau ca a si semnat cu barca , acuma a refuzat madridul, caine pleaca la steaua...

luciano86
luciano86  •  02 August 2011, 09:13

Saracu Jose ... sper sa vad si ceva imagini cu el fugind de fani. =)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close