INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STUTTGART

STUTTGART // Cine greşeşte plăteşte la Roata Norocului! Metoda genială prin care antrenorul lui Stuttgart își motivează jucătorii

Articol de - Publicat vineri, 13 septembrie 2019 11:32

Antrenorul Tim Walter îşi motivează jucătorii la Stuttgart, liga a doua germană, cu metode distractive, dar educative. Cine are cele mai puţine puncte la pregătiri îşi trage singur pedeapsa în vestiar.

VfB Stuttgart vrea să revină cât mai repede în Bundesliga şi noul antrenor încearcă să îşi motiveze jucătorii prin diverse metode. Tim Walter a adus de la Kiel Roata Norocului, pe care a instalat-o în vestiar şi cu care îi „teroriza” pe fotbaliştii lui Holstein.

 Cine greşeşte la şedinţele de pregătire ori acumulează punctele cele mai puţine trece la învârtit pentru a-şi primi pedeapsa, uneori umilitoare şi solicitantă. 

Metoda e şi distractivă, dar şi educativă, şi a prins la tot mai multe echipe din Germania, fiind aplicată de Ralf Rangnick, fost la Leipzig.

„E corect să existe”

Pe roată sunt trecute simboluri, ce corespund unei anumite corvoade obligatorii. De la serii lungi de flotări la căratul unui coleg în spate, sancţiunile întreţin buna dispoziţie în echipă. Există şi un joker care te scapă de „amendă”.

 De la Mario Gomez, simbolul şvabilor, la ultima rezervă, toată lumea trece pe la roată şi suportă glumele coechipierilor. 

„Pedepsele sunt cu adevărat deranjante, dar e corect să existe”, a declarat mijlocaşul Philipp Klement. Stuttgart este pe locul secund în 2. Bundesliga, promovabil direct, cu 11 puncte în 5 etape.

Citește și:

În Spania se poate! Real Sociedad a făcut ce Dinamo doar visează: și-a scos pista de la stadion și a mărit capacitatea cu 10.000 de locuri

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează