INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUEDIA

Suedia s-a prăbușit, dar selecționerul ei șochează: „E trist că oamenii au impresia că nu mergem bine”

Selecționerul Janne Andersson și Anthony Elanga, Foto: Imago Images
Selecționerul Janne Andersson și Anthony Elanga, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 28 septembrie 2022 12:32 / Actualizat miercuri, 28 septembrie 2022 12:32

Suedia a ratat Mondialul și tocmai a retrogradat în Liga C a Nations League. Selecționerul Janne Andersson, din 2016 la galben-albaștri, anunță că „de-abia aștept să ne pregătim pentru Euro 2024”. Nu vrea să demisioneze. Suedia a făcut doar 1-1 acasă cu Slovenia și a terminat pe ultimul loc al grupei a 4-a din Liga B.

Pentru naționala scandinavă, căderea e și mai dramatică decât a noastră. Locul 20 în topul FIFA, Suedia nu s-a calificat la Mondial, iar acum, în Nations League, tocmai a retrogradat în Liga C, la fel ca noi. După ce, în 2020-2021, juca în Liga A! 

Șocul unui fotbalist român când a ajuns în străinătate: „Jucau fotbal cu pistolul la șort”
GSP Live
Șocul unui fotbalist român când a ajuns în străinătate: „Jucau fotbal cu pistolul la șort”

Suedia, depășită și de Slovenia în Liga B!

În ultima etapă, galben-albaștrii aveau nevoie de o victorie în fața Sloveniei pentru a se salva, dar au făcut egal, 1-1 la Stockholm. Au rămas pe ultimul loc în grupa a 4-a! După acest fiasco, vor pica în topul FIFA, vor avea mai puțini spectatori și vor pierde bani. 

Un sondaj realizat de Sportbladet arată că 65% dintre fanii suedezi nu-l mai vor selecționer pe Janne Andersson, însă acesta refuză să demisioneze. Și anunță că „de-abia aștept să ne pregătim pentru Euro 2024”. 

Janne Andersson: „Sunt mai competent” 

Simt că jobul meu e sigur. Nu sunt astăzi un selecționer mai slab ca în urmă cu doi sau trei ani. Din contră, sunt mai experimentat, mai competent”, afirmă antrenorul (din 2016 pe banca naționalei), potrivit Aftonbladet. 

7 înfrângeriare Suedia în ultimele 10 meciuri (două victorii și un egal)

„Trăiesc într-un mediu în care existența mea este fixată pe rezultate și, când nu ai rezultate, începi să-ți pui întrebări. Totuși, încrederea mea e neatinsă. Normal, m-aș fi simțit mai bine cu victorii, însă n-ar trebui să vedem lucrurile doar în alb și negru”. 

Janne Andersson: „E trist că oamenii au impresia că nu mergem bine”

Nu e afectat nici că suporterii nu-l mai vor selecționer. „E trist că oamenii au impresia că nu mergem bine, deși pot înțelege că ei cred asta pentru că nu câștigăm. Sportul declanșează emoții, numai că eu nu pot urmări toate sondajele din ziare, reacțiile presei și ale rețelelor de socializare. Am mai trecut prin perioade când totul părea împotriva mea și e important doar să găsim drumul înainte”. 

26 de meciuria pierdut Janne Andersson ca selecționer (39 de succese, 14 remize)

Fredrik Ljungberg: „A fost ca un atac de rugby” 

Analiștii suedezi au fost nemulțumiți de arbitraj. Surprinși că arbitrul Felix Zwayer nu le-a dat penalty, deși Claesson a fost trântit în careu. Nici VAR nu l-a avertizat pe „central”. 

„Când vezi asemenea faze, realizezi că nu mai are niciun sens să existe VAR. A fost ca un atac de rugby. E incredibil. Asistenții video doar protejează arbitrul”, a declarat fostul mare internațional Fredrik Ljungberg.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Malta a bătut Israel, după ce Mangia a fost suspendat pentru „comportament sexual inadecvat”

Scandal rasist la Paris! O banană i-a aterizat la picioare lui Richarlison la meciul Braziliei!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
cirus11
cirus11  •  28 Septembrie 2022, 13:05

Dar sa ne uitam ce grupa a avut Suedia comparata cu a noastra... Daca il dau afara ar fi o ocazie buna sa-l aducem noi ca selectioner. Are experienta clar peste romanasii nostri.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează