INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO

Superputerile între ele! Cum arată semifinalele de la Campionatul European U21

Articol de GSP - Publicat marti, 01 iunie 2021 11:21 / Actualizat marti, 01 iunie 2021 11:31

Olanda, Spania, Portugalia și Germania sunt echipele ajunse în careul de ași de la Campionatul European U21, toate în urma unor meciuri decise în ultimele minute.

  • Spania-Portugalia se va disputa joi de la ora 19:00, în timp ce Olanda-Germania se va disputa în aceeași zi, de la ora 22:00.

Singurul meci terminat în timpul regulamentar a fost Olanda-Franța (2-1). Fosta adversară a României în grupa de calificare a fost condusă la pauză după ce Dayot Upamecano a deschis scorul pentru francezi. În repriza a doua Olanda a forțat și a reușit egalarea în minutul 51 prin Myron Boadu. Tot acesta a izbutit și golul calificării, venit în minutul 90+3.

Croaţia a ealat dintr-un penalty obţinut la ultima fază!

În același timp s-a jucat și meciul Spania-Croația, ibericii reușind accederea în semifinală după un meci ce a necesitat prelungiri, după 1-1 în timpul regulamentar. Pentru actuala campioană europeană la tineret a deschis scorul Javi Paudo, atacantul lui Espanyol Barcelona. Meciul a fost dus în prelungiri după ce croații au primit un penalty la ultima fază a meciului, transformat de mijlocașul lui Dinamo Zagreb, Luka Ivanusec. Rezulatul final a fost decis de același Paudo, după un gol marcat în minutul 110, în urma unei acțiuni individuale.

Germania s-a impus la loviturile de departajare

Danemarca-Germania, partidă disputată în Ungaria, a adus și singurul meci ce a avut nevoie de penalty-uri pentru a stabili echipa calificată. Danezii au reușit deschiderea scorului după pauză prin Faghir, nemții egalând cu 2 minute înainte de final prin Lukas Nmecha.

În prelungiri, germanii au preluat conducerea în minutul 100 după golul lui Burkardt. Rezultatul final a fost decis de Victor Nelsson, danezul transformând un penalty în minutul 108 pentru 2-2. La loviturile de departajare Germania a învins scor 6-5, reușind și ea calificarea mai departe în competiție.

În ultima semifinală s-au înfruntat Portugalia și Italia, decisă în favoarea portughezilor după prelungiri. Meciul a început furtunos, ibericii având 2-0 după primele 30 de minute, ambele goluri fiind înscrise de Dany Mota. Italienii au reușit reducerea scorului înainte de pauză prin Tobega.

În repriza a doua Goncalo Ramos a majorat diferența la 3-1 în minutul 58, însă italienii nu s-au predat și prin Scamacca (60) și Cutrone (88) au reușit să egaleze și să împingă meciul în prelungiri.

Spectacol total la Italia - Portugalia

Prelungirile au început cât se poate de prost pentru italieni, Lovato fiind eliminat în minutul 91. Cu om în plus, Portugalia a forțat și a mai reușit să înscrie de 2 ori prin Jota și Conceicao.

Astfel, Portugalia merge mai departe și va întalni în semifinală Spania, cealaltă semifinală fiind Olanda-Germania.

Citește și alte ştiri din fotbalul internaţional:

Barcelona și-a prezentat al doilea transfer al verii: „S-a întors acasă”

Nicolae Stanciu, negocieri cu un club important din Europa! Suma cerută de Slavia Praga

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează