INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCOȚIA

Suporterii lui Rangers au sărbătorit în stradă primul titlu după 10 ani » Prim-ministrul Scoției, furios după ce a văzut imaginile: „Este enervant și rușinos!”

Rangers a cucerit titlul cu numărul 55 din istoria clubului. Fanii au sărbătorit în stradă triumful, dar Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoției, s-a enervat după ce a văzut imaginile. +26   FOTO
Rangers a cucerit titlul cu numărul 55 din istoria clubului. Fanii au sărbătorit în stradă triumful, dar Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoției, s-a enervat după ce a văzut imaginile.

Articol de GSP - Publicat luni, 08 martie 2021 09:38 / Actualizat luni, 08 martie 2021 10:06

Rangers a cucerit titlul cu numărul 55 din istoria clubului, primul după o secetă de 10 ani. Fanii au sărbătorit în stradă triumful trupei lui Steven Gerrard și Ianis Hagi, dar Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoției, s-a enervat după ce a văzut imaginile.

După ce Celtic s-a încurcat pe terenul lui Dundee United, scor 0-0, în partea „albastră” a orașului Glasgow a început sărbătoarea. După 10 ani în care Rangers a trecut prin faliment, prin retrogadarea în liga a patra și prin umilințele în fața rivalei Celtic, fanii echipei nu au mai ținut cont de pandemia de coronavirus și nu au mai respectat distanțarea socială, fapt ce a înfuriat-o pe Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoției.

Nicola Sturgeon: „Rangers, vă rog, cereți fanilor să meargă acasă”

„Felicit Rangers pentru titlul câștigat și îmi dau seama că este un moment special pentru fani, dar adunarea într-o mulțime chiar poate risca vieți. Ar putea întârzia ieșirea din «lockdown» pentru toți ceilalți care respectă regulile. Dacă cei care s-au adunat sunt preocupați de siguranța celorlalți și a țării, ar trebui să plece acasă”, a postat Nicola Sturgeon pe contul oficial de Twitter.

Prim-ministrul scoțian a revenit ulterior și a postat un alt mesaj: „Împărtăşesc furia oamenilor. Cu toţii am făcut atât de multe sacrificii în ultimul an şi este enervant și rușinos să văd cum o minoritate pune în pericol progresul nostru. Este profund incorect faţă de întreaga ţară. Poliţia are şi aşa o misiune dificilă. Rangers, vă rog, cereţi fanilor să meargă acasă”.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
+22 FOTO

Ianis Hagi, campion cu Glasgow Rangers

2021 este și anul lui Ianis Hagi. Rangers e campioană și datorită lui. După cinci luni de adaptare, în timpul împrumutului de la Genk, „number 7" a fost achiziționat definitiv, vara trecută, cu 3,5 milioane de euro, și, la prima stagiune completă, a fost unul dintre cei mai buni albaștri:

  • 36 de meciuri în total în 2020-2021 (26 în campionat, 8 în Europa League, două în Cupa Ligii); 
  • 27 de titularizări (19 în prima ligă, 7 în EL, una în Cupa Ligii); 
  • 7 goluri marcate (6 în SPL, unul în Europa); 
  • 11 assisturi (9 în campionat, două în EL); 
  • 2.294 de minute a jucat în toate competițiile (1.640 în elita Scoției, 558 pe continent).

VIDEO. Ianis Hagi, campion în Scoția! Rangers, primul titlu după 10 ani, după ce Celtic s-a încurcat cu Dundee!

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Fanii Barcelonei, panicați de primele declarații ale președintelui Joan Laporta: „Plecarea lui Messi? Nu pot vinde așteptări false”

Costel Gâlcă a rupt seria neagă la Vejle! Echipa românului păstrează șanse de play-off

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează