INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Suporterii unei multiple campioane din Serie A îi cer demisia lui Massimiliano Allegri. Cum se apără antrenorul și ce a decis conducerea clubului

Massimiliano Allegri // Foto: Imago
Massimiliano Allegri // Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2024 13:52 / Actualizat joi, 21 martie 2024 14:16

Massimiliano Allegri (56 de ani), antrenorul lui Juventus ce mai are contract până pe 30 iunie 2025, beneficiază de susținerea conducerii și nu are de gând să-și dea demisia, deși 85% dintre tifosi care au votat la ultimul sondaj îl vor plecat. „Am făcut doar ceea ce mi s-a cerut, să întineresc echipa. Ciclul de 9 scudetti e irepetabil”.

Juventus a pierdut și locul al doilea în Serie A, după 0-0 cu Genoa, jucătorii și antrenorul fiind fluierați duminică pe Allianz Stadium. Nu doar haterii de pe rețelele sociale, dar acum și cei care-l susțineau îi cer lui Massimiliano Allegri să plece la sfârșitul acestui sezon.

Xavi „recidivează” » A chemat la antrenamentele primei echipe un atacant de 15 ani! E stângaci și marchează pe bandă rulantă!
BARCELONA
Xavi „recidivează” » A chemat la antrenamentele primei echipe un atacant de 15 ani! E stângaci și marchează pe bandă rulantă!

Pentru asta tehnicianul de 56 de ani ar trebui să demisioneze, întrucât mai este legat până pe 30 iunie 2025 de gruparea torineză. Ipoteză la care antrenorul nici nu se gândește, ba chiar ar putea să mai continue alte două sezoane, după cum au scris astăzi ziarele din Italia!

Massimiliano Allegri a micșorat și bugetul de salarii

„Când m-am întors în vara lui 2021 mi s-a cerut să întineresc echipa. Obiectivul impus era să aduc 3 jucători de la Next Gen în fiecare an, să reduc bugetul salarial și să fac echipa sustenabilă, rămânând în același timp competitivă.

Anul acesta sunt deja mulți tineri în prima echipă. Foarte mulți dintre tinerii noștri joacă la alte echipe din Serie A. Clubul a făcut o treabă foarte bună. Pentru a fi sustenabil, fotbalul italian trebuie să meargă pe acest drum", a declarat Massimiliano Allegri într-un amplu interviu pentru englezii de la The Athletic.

„Tinerii n-ajung la maturitate înainte de 25-26 de ani”

Juventus se află acum într-un proces de tranziție și este nevoie de timp pentru ca noul proiect să dea rezultate. „Încerci să profiți la maximum de momentele bune, dar știi că, după o vreme, vine și partea grea. Toți jucătorii tineri trec prin asta. Miretti și Fagioli au trecut prin asta. Și Yildiz o va face.

1.004puncte a câștigat Massimiliano Allegri ca antrenor în Serie A (echivalând la trei puncte victoriile din trecut)

Tinerii au suișuri și coborâșuri. Ei nu ajung la maturitate înainte de 25 ori 26 de ani. Cei care au mai multă forță mentală ajung mai devreme. Vârful unui jucător nu s-a schimbat.

Trebuie să ne adaptăm și să înțelegem că cele nouă titluri consecutive reprezintă un lucru extraordinar. Nu se va mai întâmpla niciodată în Serie A. Această performanță ne-a afectat percepția lucrurilor pentru că realitatea este acum diferită
Massimiliano Allegri, antrenor Juventus

Se spune că între 26 și 30 de ani este cea mai bună vârstă pentru că până atunci ai experiență, te-ai maturizat, devii mai bun. Și în urmă cu 40 de ani era așa!", a continuat tehnicianul cu 11 trofee câștigate la Juventus și două finale de Ligă pierdute.

Citește și alte știri de fotbal internțional:

Ladislau Boloni intră în Top 10 al salariilor din Ligue 1 » Cât încasează anual și cine e cel mai bine plătit antrenor din Hexagon
FRANȚA
Ladislau Boloni intră în Top 10 al salariilor din Ligue 1 » Cât încasează anual și cine e cel mai bine plătit antrenor din Hexagon
Un cățel foarte popular pe rețelele sociale a prezis cine câștigă Liga Campionilor » Cum a ales și cine ia trofeul!
LIGA CAMPIONILOR
Un cățel foarte popular pe rețelele sociale a prezis cine câștigă Liga Campionilor » Cum a ales și cine ia trofeul!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  22 Martie 2024, 00:44

Trebuia demis de demult...Un antrenor care a avut rezultate candva doar datorita fotbalistilor pe care ii avea, si datorita, cel mai probabil, lui Conte..

21tornado
21tornado  •  21 Martie 2024, 17:36

Cel mai prost antrenor din istoria lui Juventus. Norocos ca a mostenit echipa lui Conte si Marotta, apoi toata tactica lui e 5-5-0 fara absolut nici o idee in atac. La ciupeala e tot ce stie.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează