INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Suspiciuni confirmate în „Barçagate” » Contracte umflate de 7 ori și sustrase controlului de la Barcelona

Leo Messi și Barcelona trec prin clipe grele // FOTO: Guliver/GettyImages
Leo Messi și Barcelona trec prin clipe grele // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 13 aprilie 2020 12:32

Situația e tot mai tensionată la Barcelona. Facturile către firma angajată pentru a-i denigra pe jucătorii blaugrana au fost împărțite în cinci plăți de 198.000 E ca să nu fie avizate de comisia vicepreședintelui Emili Rousaud.

Criza financiară provocată de coronavirus este agravată la Barcelona de una a puterii. Declarația vicepreședintelui demisionar Emili Rousaud, „Cred că cineva a băgat mâna în seif!", e alimentată prin dezvăluirile ziarului Sport, ce confirmă suspiciunile. Totul se leagă de „Barçagate", scandalul iscat de campania pe rețelele de socializare de afectare a imaginii terților, cu legătură directă sau indirectă cu clubul, inclusiv a lui Messi și colegilor, derulată de i3Ventures. Providerul uruguayan, care a creat peste 100 de conturi pe Twitter și Facebook, a luat 980.000 de euro pentru afacere!

99.000 de euro și-n La Masia

Prețul este mult peste cel al pieței, între 120.000 și 150.000, după cum anunță Price Waterhouse Cooper, angajată să facă un audit, în condițiile în care deține și o reputație dubioasă în domeniu.

„Aceste facturi umflate de 6-7 ori n-au ajuns în Comisia de Control, pentru că au fost defalcate în cinci plăți de câte 198.000 de euro, sub cota de 200.000 necesară aprobării speciale". Rousaud avertiza înainte să plece: „Cineva trebuie să dea socoteală pentru tot ceea ce s-a întâmplat!". Și Sport a aflat că și pentru La Masia s-au tocat 99.000 de euro, ultima tranșă fiind blocată în ultima clipă. 

„Trebuie s-o luăm de la zero. Lipsa transparenței și dorința de a genera venituri mari, cheltuind și mult și apoi apelând la transferuri pripite pentru a regla situația financiară, nu e model sustenabil"
Victor Font, candidat la președinția Barçei

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Fotbaliștii lui Arsenal se revoltă: nu acceptă tăierile salariale de 12,5% pe un an

Lovitură pentru jucători: pot pleca de la club, dar rămân în aer! „FIFA nu poate prelungi contractele dincolo de 30 iunie” + ce se poate întâmpla cu Ianis Hagi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
maccsero
maccsero  •  13 Aprilie 2020, 15:13

Campanie electorală.

shynetm
shynetm  •  13 Aprilie 2020, 13:06

Unde e coruptia?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close