INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȚĂRILE DE JOS

Țările de Jos au pus STOP fotbalului până în vară » Vor să ajungă la 29.000 de teste de COVID-19 zilnic

Ajax Amsterdam este liderul campionatului din Țările de Jos // sursă foto: Guliver/gettyimages
Ajax Amsterdam este liderul campionatului din Țările de Jos // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 31 martie 2020 22:10

Premierul Țărilor de Jos, Mark Rutte, a anunțat o serie nouă de măsuri luate în contextul pandemiei de coronavirus.

Într-o conferință de presă ținută în această seară, Rutte a anunțat că școlile, restaurantele, muzeele și alte întreprinderi bazate pe contactul interuman vor rămâne închise cel puțin până pe 26 aprilie.

De asemenea, adunările de mai mult de 3 persoane și toate evenimentele care necesită permis sunt interzile până pe 1 iunie. Asta include și fotbalul profesionist din Țările de Jos care va rămâne suspendat cel puțin până la începutul verii.

Răzvan Marin scapă din criză fără griji! Decizia luată de Ajax

Astfel, cursa echipei la care evoluează Răzvan Marin, Ajax Amsterdam, către un al doilea titlu consecutiv în Eredivisie va avea parte de o pauză îndelungată.

Ajax este lider în campionat, la egalitate de puncte cu ocupanta locului secund, AZ Alkmaar. Formația antrenată de Erik ten Hag nu trecea printr-o perioadă bună înaintea suspendării campionatului, înregistrând 2 înfrângeri în ultimele 3 meciuri și fiind eliminată din „16-imile” Europa League.

Vor să ajungă la 29.000 de teste pe zi

Mark Rutte a anunțat că vrea să testeze 29 de mii de oameni pe zi pentru coronavirus, o creștere masivă față de situația actuală.

Săptămâna aceasta, el a spus că Țările de Jos testează patru mii de persoane pe zi, mai multe testări ale persoanelor din afara industriei medicale urmând să înceapă de luni. Numărul de persoane testate zilnic va crește la nouă până la douăzeci de mii în curând, a declarat el.

Joia trecută, Țările de Jos reușeau să testeze doar o mie de oameni pe zi. O săptămână mai târziu, numărul poate să ajungă să fie de 10 ori mai mare.

VIDEO: CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește mai multe știri despre fotbalul european:

Ovidiu Hațegan: „Am fost atins de un jucător testat pozitiv ulterior cu COVID-19. Dumnezeule! Mă feream de fotbaliștii italienilor”

La Liga ar putea reveni la finalul lunii mai » Anunțul făcut de președintele lui Getafe

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
samertx
samertx  •  01 Aprilie 2020, 13:30
Postat de nepriceput pe 01 Aprilie 2020, 07:48

Țările de Jos (în neerlandeză Nederland, în frizonă Nederlân; denumite neoficial Olanda) . Se spune PaysBas, nu PayBas, adica...Țările de Jos Chiar ca multa lume proasta!

N-are nimeni nimic cu Oanda, dar este, doar, o țărișoară :)) În plus, nu mai are nimic jos, mă refer la colonii. Adică, un fel de lalea care se prezintă la plural, așa, ca să se creadă că sunt mai multe. :))

maccsero
maccsero  •  01 Aprilie 2020, 12:28

Nici măcar olandezii nu au pretenția ca țara lor să fie numită ”Țările de Jos”. Atunci de unde zelul ăsta? Olanda e foarte bine. Ar trebui să spunem Țara Doicilor în loc de Germania?

10106001515381893
Silviu Margarit  •  01 Aprilie 2020, 09:00

NetherlandS. Nu land, ci lands! La plural. Deci...Țările

Vezi toate comentariile (7)
Comentează