INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RUSIA

TAS a decis: Rusia nu poate participa la viitoarele două Olimpiade și la CM 2022, din Qatar. Ar putea fi totuși o excepție!

TAS a decis: Rusia nu poate participa la viitoarele două Olimpiade și la CM 2022, din Qatar. Ar putea fi o excepție!
TAS a decis: Rusia nu poate participa la viitoarele două Olimpiade și la CM 2022, din Qatar. Ar putea fi o excepție!

Articol de - Publicat joi, 17 decembrie 2020 17:23 / Actualizat joi, 17 decembrie 2020 17:26

Suspendată pe patru ani din cauza scandalului de dopaj pus la cale de stat, Rusia a făcut apel la TAS. Tribunalul Sportiv de la Lausanne a redus sancțiunea la jumătate, dar Rusia tot nu va concura sub steagul național la Jocurile de la Tokyo (vară) și Beijing (iarnă), precum și la CM 2022

Patru ani era suspendarea împotriva Rusiei în urma scandalului de dopaj condus în secret de Moscova. O pedeapsă decisă de Agenția Mondială Antidoping în decembrie 2019, după ce a acuzat RUSADA (agenția rusă) că a manipulat testele.

"Este o isterie cronică antirusă", declara atunci fostul premier Dmitri Medvedev. Rusia a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne și TAS a redus astăzi sancțiunea la jumătate. Doar doi ani de suspendare.

Nu va putea participa sub steagul național la următoarele două Olimpiade, la Tokyo (2021, vară) și Beijing (2022, iarnă). Și nici la turneul final al viitorului Mondial de fotbal, organizat de Qatar în 2022.

Totuși, sportivilor ruși (care nu s-au dopat în trecut) li se va permite probabil să concureze sub o altă denumire și un steag neutru, cum s-a întâmplat la Jocurile de Iarnă din 2018. Și această excepție s-ar putea aplica și în cazul naționalei de fotbal, pentru CM 2022. 

VIDEO Andre Villas-Boas a amenințat un jurnalist în direct: „Continuă la fel, ți-o trag eu! Dacă voi avea ocazia să te prind odată...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
bulan
bulan  •  17 Decembrie 2020, 17:46

Raboiul Rece, ca de cand cu nuclearele nu au curaj muricanii sa atace.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează