INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INEDIT

Te aşteptai la asta? :D » Care sunt cele mai ciudate clauze din contractele fotbaliştilor celebri

Articol de - Publicat sambata, 17 ianuarie 2015 17:00

Clauzele incluse în contracte le oferă fotbaliștilor șansa de a-și asigura diferite nevoi și bonusuri financiare, personalizate în funcție de fiecare sportiv în parte, de clubul la care activează și de ingeniozitatea agenților. Cît de ciudate pot fi aceste însă aceste clauze !?

În MLS există reguli diferite fața de fotbalul european. Un bonus pentru assist e ceva normal, dar cum e să fi recompensat pentru pasa dată înainte de cea decisivă? Conturile lui David Villa vor simți cu siguranță cum e, după transferul la New York City din 2014.

Thiago Silva are o altă clauză ciudată în contractul semnat în 2012 cu PSG. Brazilianul își încasează tot salariul, de 492 de milioane de euro anual, dacă nu critică antrenorul sau conducerea în fața presei. Cum fundașul n-a fost niciodată o persoană care să intre în polemici, va respecta clauza fără prea mare efort.

Chamberlain și minutul 72 :D

Cînd l-au vîndut pe Oxlade Chamberlain la Arsenal, cei de la Southampton au stipulat în contract o clauză conform căreia primeau un bonus de 14.000 de euro de fiecare dată cînd mijlocașul evolua 20 de minute într-un meci pentru ”tunari”. Cunoscînd clauza, Wenger îl trimitea în minutul 72 în teren. Cu toate acestea, Arsenal s-a văzut nevoită să plătească, pentru că n-au luat în considerare și prelungirile, lucru pe care cei de la Southampton l-au făcut.

Un alt club care a avut mult de cîștigat după ce și-a vîndut superstarul a fost Lille. În 2012, cînd Eden Hazard a fost transferat la Chelsea, toți fotbaliștii formației franceze au fost recompensați cu 10.000 de euro, conform unei clauze din contractul nou semnat de mijlocaș.

Și două ”păcăleli”...

În sezonul 92-93, antrenorul Udo Lattek avea promis un bonus de un milion și jumătate de mărci germane, dacă Schalke 04 termina în clasament peste Borussia Dortmund. Cînd cei de la Schalke au văzut că obiectivul era aproape să fie îndeplinit, l-au demis pe Lattek înainte de finalul sezonului.

Un alt german, Giuseppe Reina a fost ”înșelat” de clubul său, Arminia Bielefeld, la care a ajuns în 1996. Acesta avea în contract o clauză conform căreia primea o casă în fiecare sezon petrecut la club. Cum nicăieri nu era precizată mărimea locuinței, după primul an jucat a primit o casă...de 20 de centimetri înălțime.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează