INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CONFLICT

ULTIMA ORĂ Vorskla Poltava - Arsenal, din grupele Europa League, riscă să NU se mai joace! Amenințarea clubului gazdă

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 28 noiembrie 2018 20:15

Situația tensionată din Ucraina are implicații majore și în fotbal. Partida dintre Vorskla Poltava și Arsenal, de joi, din grupele Europa League, a fost mutată la Kiev de UEFA.

update 19:00

Oficialii celor de la Vorskla Poltava amenință că nu se vor prezenta la partida de joi seară dacă aceasta se va disputa la Kiev.

3 nave sechestrate de gărzile rusești

Deja o altă echipă ucraineană a fost obligată să schimbe orașul. Vorskla nu o mai înfruntă joi, în Europa League, pe Arsenal la Poltava, ci la Kiev.

Această situație e urmarea legii marțiale instaurate luni pentru 30 de zile. Decretul a fost semnat de președintele Petro Poroșenko în urma sechestrării duminică a 3 nave ale Forţelor maritime ucrainene de către gărzile de coastă ruse în Marea Neagră, în apropierea strâmtorii Kerci.

Decretul valabil o lună a obligat UEFA să mute la Kiev meciul Poltava - Arsenal din EL, campioana Ucrainei urmând să dispute ultimul joc al grupei la Lvov, în loc de Harkov. 

În virtutea lui se interzic adunările publice în zona de conflict, inclusiv organizarea de evenimente sportive.

15 goluri a reușit Taison pentru Șahtior în cupele europene, 11 în Europa League și 4 în Ligă, primele două cu Man. United și Napol

Șahtior a dat lovitura în prelungiri în Germania, câștigând dramatic, după ce a avut și 2-0 cu Hoffenheim (3-2). Mai are nevoie însă de o victorie acasă, cu Lyon, care a remizat spectaculos cu Man. City (2-2), pentru a ajunge în "optmi".

Acasă e un doar un fel de-a spune, pentru că nici la Harkov s-ar putea să nu evolueze pe 12 decembrie. UEFA ia serios în calcul mutarea de la Harkov a finalei pentru locul 2. Fie la Kiev, fie la Lvov.

Vezi și: Incredibil! Au mințit că un jucător a murit pentru a amâna meciul » S-a ținut inclusiv un moment de reculegere la celelalte partide: "N-am mai văzut așa ceva!"

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează