INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

TERIFIANT! Un jucător al lui Manchester United, amenințat de fanii rivalei cu moartea: „Când ieșim din închisoare, te ucidem!”

Patrice Evra a avut de suferit din cauza scandalului cu Luis Suarez // FOTO: Guliver/GettyImages
Patrice Evra a avut de suferit din cauza scandalului cu Luis Suarez // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 05 mai 2020 16:53

Francezul Patrice Evra, fost fundaș stânga la Manchester United, a povestit ce mesaje a primit după conflictul cu Luis Suarez, atacantul de atunci al lui Liverpool fiind suspendat 8 meciuri pentru rasism.

La 38 de ani, retras din 2018, după ce a jucat ultima oară la West Ham, Patrice Evra trăiește din amintiri. Iar conflictul cu Luis Suarez e un episod la care fostul internațional francez (ex-Man. United și Juventus) încă se gândește. 

Nu e o amintire plăcută. Pe 15 octombrie 2011, în timpul unui Liverpool - Manchester încins pe „Anfield" (1-1), Evra a avut o altercație cu Suarez, uruguayanul numindu-l „Negro" sau „Negrito".

După meci, fundașul stânga al "diavolilor" a făcut plângere, iar Suarez a fost acuzat de rasism și suspendat opt partide pe 20 decembrie. Și amendat cu 40.000 de lire sterline.

Evra a fost două luni protejat permanent de bodygyuarzi

Opt ani și jumătate mai târziu, Evra a povestit într-o discuție pentru podcastul lui United că, în acea perioadă, a fost amenințat cu moartea și că, timp de două luni, a avut bodyguarzi permanent în jurul său.

„Unii mă avertizau prin mesaje care sunau cam așa: «Suntem fani ai lui Liverpool. Când ieșim din închisoare, vă ucidem. Și pe tine, și familia ta»", a dezvăluit francezul. „Nu înțelegeam de ce eram atât de detestat. Acești oameni nu cunoșteau adevărul. A fost o perioadă dificilă, dar nu-mi era frică. Celor apropiați, da, le era teamă, și soției, și fratelui meu le era teamă. Nu mie” 
- Patrice Evra

VIDEO. Fotbaliștii din Liga 1 intră de azi în izolare totală

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Angela Merkel și-a dat acordul » Data la care se va relua Bundesliga

Variantă halucinantă: joacă mai puțin de 90 de minute în final de sezon?!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează