INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Teste sangvine » UEFA introduce din sezonul viitor măsuri severe antidoping!

Platini îşi ţine cuvîntul: toleranţă zero!
Platini îşi ţine cuvîntul: toleranţă zero!

Articol de - Publicat vineri, 24 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 23 mai 2013 19:44

Comitetul Executiv, reunit ieri la Londra, a adoptat decizii de înăsprire a luptei contra dopajului, rasismului şi violenţei pe teren şi în tribune.

UEFA vrea să cureţe fotbalul de trişori, rasişti şi violenţi. Începînd de la 1 iunie, forul european va aplica legi mai severe, începînd de la controlul antidoping. Comitetul Executiv, reunit ieri la Londra, a hotărît să introducă din sezonul viitor testele de sînge în afara celor actuale de urină.

"Vom face tot posibilul să avem un sport curat. Experimentele făcute la Euro 2008 şi 2012 sînt pozitive, aşa că vom extinde probele de sînge. E cel mai potrivit moment", anunţă secretarul general Infantino. Experţii medicali vor decide numărul testelor şi competiţiile în care se aplică.

Se măresc sancţiunile disciplinare în lupta contra rasismului. Jucătorii ori oficialii vinovaţi vor fi suspendaţi minimum 10 meciuri. În cazul manifestărilor fanilor, stadionul se închide parţial la prima abatere şi complet la a doua, clubul de care aparţin primind şi 50.000 de euro amendă.

Şi agresiunile vor fi pedepsite mai drastic. Sancţiunea pentru insulte aduse arbitrilor creşte de la cel puţin 2 la 3 meciuri, iar lovirea oficialilor îi trimite pe jucători 15 meciuri pe tuşă, în loc de 10.

Berlin şi Varşovia în 2015
Tot ieri UEFA a stabilit unde se vor juca finalele din 2015 în competiţiile europene. Champions League îşi va desemna cîştigătoarea pe Stadionul Olimpic din Berlin, iar ultimul act din Europa League va fi găzduit de Stadionul Naţional din Varşovia, construit special pentru Euro 2012.

Playtech: Dana Budeanu este desființată de o vedetă TV. În ce hal a putut s-o jignească


Comentarii (9)
rsalexander
rsalexander  •  24 Mai 2013, 13:43
Postat de imperator pe 24 Mai 2013, 05:27

In cazul asta Barca si Juventus nu vor mai juca, o sa vedeti ! :)

Sau mai bine zis Bayern. Prea alearga ei de rup pamantu'.. :))

ssssss
ssssss  •  24 Mai 2013, 11:17

Asta inseamna caderea fotbaluui German si a echipei Steaua.

sasquatchro
sasquatchro  •  24 Mai 2013, 09:36
Postat de vladutz13 pe 24 Mai 2013, 08:28

Bravo, era momentul.... bine ca avem un presedinte francez, nu unul spanil.

Amice, nu te duce deloc scufita. Miselul Platini a facut si va mai face destule manevre, dar placa asta veche si stricata cu spaniolii dopati e fumata. Sa faca teste zilnice daca se poate, sa vad atunci, ce o sa mai macaiti aiurea?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează