INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARSENAL LONDRA

Thomas Tuchel, principala țintă a momentului printre granzii Europei: Arsenal și PSG, după ce varianta Bayern a căzut

Thomas Tuchel, foto: Gulliver/gettyimages
Thomas Tuchel, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat luni, 26 martie 2018 18:27

Thomas Tuchel este dorit de doi granzi ai fotbalului european, Arsenal și Paris Saint-Germain, aflați în căutarea unui nou manager pentru sezonul viitor.

Tuchel este liber de contract din luna mai a anului trecut, după despărțirea de Borussia Dortmund, iar tehnicianul german devenise o țintă pentru Bayern, aflată în căutarea unui înlocuitor pentru Jupp Heynckes, care va pleca de la clubul din Munchen la finalul acestui sezon.

Tehnicianul în vârstă de 44 de ani a avut o convorbire telefonică cu oficialii bavarezi Uli Hoeness, Karl-Heinz Rummenige și Hasan Salihamidzic în cursul zilei de vineri, transmițându-le acestora că nu este interesat de oferta lui Bayern.

După ce varianta Bayern a căzut, Tuchel poate ajunge acum fie în Premier League, fie la liderul din Ligue 1, iar presa germană deja speculează că viitorul germanului a fost deja decis.

Conform Kicker, neamțul a semnat deja un contract cu Arsenal și îi va locul lui Wenger încă din această vară. Deși actuala înțelegere a managerului francez cu trupa de pe ”Emirates” expiră în 2019, rezultatele modeste din acest sezon, în care ”tunarii” ocupă doar locul 6 în campionatul Angliei i-au convins pe oficialii londonezi cu privire la soarta lui Wenger.

În cazul în care Tuchel va ajunge în Premier League, acesta va colabora din nou cu Sven Mislintat, alături de care a mai lucrat și la Dortmund, dar căruia i-a interzis accesul la baza de antrenament a Borussiei, după o neînțelegere între cei doi.

De cealaltă parte, o altă publicație germană, Sport Buzzer, anunță că Tuchel ar fi mai degrabă tentat de a da curs propunerii venite de la Paris, considerând posibilitatea de a se bate pentru câștigarea Champions League un factor decizional important.

Thomas Tuchel a fost dat afară de oficialii lui Dortmund la finalul sezonului trecut, în ciuda trofeului câștigat în Cupa Germaniei. Anterior, Tuchel le pregătise doar pe Mainz și echipa a doua a Augsburgului.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează