INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Thuram a sărit în apărarea lui Koulibaly: ”Dacă ar fi fost un alb într-un campionat de negri, jucătorii le-ar fi închis gura fanilor”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 02 ianuarie 2019 12:57

Lilian Thuram a sărit în apărarea lui Koulibaly, atacat rasist la meciul cu Inter: ”Să închidem toate stadioanele pentru un week-end!”.

Un fost campion mondial știe cum trebuie să procedeze italienii pentru a scăpa de scandalurile de rasism în fotbal. Lilian Thuram, laureat cu Franța în 1998, s-a revoltat din nou după atacul asupra lui Koulibaly în urma căruia Inter va juca două partide cu porțile închise. "Eu aș închide pentru un weekend toate stadioanele din Serie A. Explicația? Fără meciuri, sportivii italieni ar fi obligați să reflecteze mult mai mult asupra rasismului".

"Negrii au învățat cum e să fii discriminat"

Fostul fundaș al Parmei și al lui Juventus susține că fenomenul are rădăcini vechi și că în ultimii 12 ani nu s-a schimbat situația: "Am trăit astfel de episoade și când jucam eu în Italia. Nu s-a făcut suficient de mult, aici lupta împotruva rasismului nu a devenit o prioritate, nici măcar pentru politicieni", a declarat Thuram pentru Corriere dello Sport.

El știe și ce ar fi făcut un alb într-un campionat cu toate echipele formate din negri: "Nu s-ar fi întâmplat niciodată ca pe San Siro. Nu pentru că negrii sunt mai buni sau mai curajoși, ci pentru că au învățat rapid ceea ce înseamnă să fii discriminat. Jucătorii ar reacționa imediat și le-ar închide gura fanilor".

142 de selecții și două goluri are Lilian Thuram în naționala Franței. A jucat un deceniu în Serie A, înainte să se transfere la Barcelona

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează