INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTITERO

Ținta ratată » Teroristul Salah Abdeslam a vrut să-și detoneze încărcătura de explozibil pe Stade de France

Salah Abdeslam, prins de trupele antitero la Bruxelles
Salah Abdeslam, prins de trupele antitero la Bruxelles

Articol de - Publicat luni, 21 martie 2016 00:00

Teroristul Salah Abdeslam a mărturisit că a vrut să-și detoneze pe 13 noiembrie încărcătura de explozibil pe Stade de France.

El, Salah Abdeslam, acest francez de 26 de ani născut la Bruxelles și rezident în Belgia, era artificierul acelui comando de 8 teroriști care a făcut prăpăd la Paris pe 13 noiembrie. Dar combatantul Statului Islamic dispăruse după atentat. 125 de zile l-au căutat serviciile de securitate belgiene. L-au găsit și capturat vineri, 18 martie, într-un raid din cartierul bruxellez Molenbeek.

S-a răzgândit

La primul interogatoriu, Abdeslam a mărturisit: "Eu ar fi trebuit să mă arunc în aer pe Stade de France în timpul meciului Franța - Germania". Avea tot echipamentul, și centura explozivă, însă "mi-am continuat drumul după ce am debarcat trei colegi la arenă!".

Cei trei n-au reușit să pătrundă pe stadion, sinucigându-se în afara SdF. Efectul deflagrațiilor: un mort, 10 răniți.

Procurorul Francois Molins, șeful investigatorilor francezi, a dezvăluit și motivul plecării lui Abdeslam: "Pur și simplu, s-a răzgândit". Și-a aruncat centura într-un tomberon din Montrouge și a fugit la Bruxelles.

130 de oameniau murit în timpul atentatelor care au lovit Parisul pe 13 noiembrie (peste 400 de răniți)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează