INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

Toate meciurile de fotbal din Uruguay suspendate, după ce un suporter a fost împușcat și a murit

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat duminica, 06 noiembrie 2016 10:54

Partidele de fotbal din Uruguay au fost amânate în acest weekend, după moartea unui fan al lui Penarol Montevideo, care fusese împușcat de suporterii rivali pe 28 septembrie.

Hernan Fiorirro, în vârstă de 21 de ani, și alte două persoane au fost agresați de simpatizanții clubului Nacional, care au vrut să fure steagurile formației lor favorite, în timp ce sărbătoreau aniversarea a 125 de ani de la înființarea echipei, în orașul Santa Lucia.

În urma ciocnirilor dintre suporteri, poliția a reținut 15 bărbați, care au fost acuzați de omucidere, potrivit ziarului El Clarin. În incident au mai fost răniți încă doi fani, care s-au recuperat între timp, deși unul dintre ei a fost spitalizat timp de o lună de zile.

”Cum pentru toți uruguayenii fotbalul este important, nu există ceva mai presus decât viața unei ființe umane și a unui suporter. Este imposibil să-l readucem la viață pe Hernan Fioritto, dar să încercăm să alinăm durerea pricinuită familiei sale și celor dragi. Trebuie să ne gândim și să reflectăm în privința limitei pasiunii, admirației și sentimentelor pentru un club de fotbal”, se arată într-un comunicat al Federației din Uruguay.

Echipa Penarol Montevideo a anunțat pe rețeaua de socializare Twitter că steagurile clubului vor fi arborate în bernă, iar jucătorii vor purta banderole negre până la sfârșitul anului, în memoria tânărului fan decedat.

sursa: bbc.com

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează