INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMERUN

Toni Conceicao, fostul antrenor de la CFR Cluj, s-a îmbogățit: a câștigat 1,6 milioane de euro în urma deciziei de la TAS!

Antonio Conceicao
Antonio Conceicao

Articol de - Publicat vineri, 10 noiembrie 2023 14:11 / Actualizat vineri, 10 noiembrie 2023 14:52

Federația Cameruneză de Fotbal, condusă de fostul atacant al lui Barcelona, Real Madrid și Inter, Samuel Eto'o, a fost înștiințată că trebuie să-l despăgubească pe portughezul Antonio Conceicao cu suma de 1,6 milioane de euro.

Antonio Conceicao a devenit selecționerul Camerunului în septembrie 2019, dar a rezistat doar 23 de partide pe banca naționalei din Africa. Portughezul a fost demis de către Federația Cameruneză de Fotbal și a decis să-și facă dreptate, atacând hotărârea la FIFA, cu apel.

A dat peste „Gigi” și la arabi » Laurențiu Reghecampf, protagonistul unui videoclip incredibil
ARABIA SAUDITĂ
A dat peste „Gigi” și la arabi » Laurențiu Reghecampf, protagonistul unui videoclip incredibil

Antonio Conceicao va primi 1,6 milioane de euro de la federația din Camerun

Antonio Conceicao va primi de la Federația Cameruneză de Fotbal suma de 1,6 milioane de euro, potrivit deciziei TAS. După ce FIFA i-a dat dreptate portughezului, camerunezii au făcut apel la TAS, care i-a dat câștig de cauză tot fostului antrenor al lui CFR.

Conceicao a fost demis în februarie 2022, imediat după Cupa Africii pe Națiuni, organizată chiar în Camerun. Naționala condusă de Conceicao a terminat competiția pe locul 3, dar Samuel Eto'o a decis să-l demită pe antrenorul portughez.

Forul condus de Samuel Eto'o a motivat la TAS decizia ca fiind un efect al neîndeplinirii obiectivului pentru acel turneu, și anume câștigarea trofeului sau minimum participarea în finală. Judecătorii au decis că aceste obiective nu au fost fixate contractual și că promisiunile făcute sunt considerate nule, astfel că Federația Cameruneză de Fotbal este nevoită să-i plătească despăgubirile lui Conceicao.

Antonio Conceicao a fost antrenorul lui CFR Cluj în trei rânduri: în 2009, 2015-2016 și 2018-2019. De asemenea, antrenorul portughez le-a mai pregătit pe Astra Giurgiu și FC Brașov.

5trofee are ca antrenor Antonio Conceicao, dintre care 3 pe banca lui CFR. Portughezul a câștigat Cupa României în sezoanele 2008-2009 și 2015-2016 și Supercupa României în 2009. Conceicao a mai câștigat de două ori liga secundă a Portugaliei, cu Trofense în sezonul 2007-2008 și cu Moreirense în sezonul 2013-2014.

Vezi și alte știri:

Strigătul de disperare al lui Mihai Pintilii în studioul GSP: „Mă pun să fac niște lucruri care nu au nicio logică!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Strigătul de disperare al lui Mihai Pintilii în studioul GSP: „Mă pun să fac niște lucruri care nu au nicio logică!”
Al Hilal, decizie-surpriză! Contractul lui Neymar, SUSPENDAT
AL HILAL
Al Hilal, decizie-surpriză! Contractul lui Neymar, SUSPENDAT

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Delia29
Delia29  •  10 Noiembrie 2023, 19:21

Da da , s-a imbogatit saracul de el. A fost jucator la FC Porto si probabil nu avea salariu acolo. Chestia cu imbogatirea e hilara, cand el activeaza in fotbal ca jucator si antrenor de multe decenii si banuiesc ca nu pe degeaba.

JanosHorvath07
JanosHorvath07  •  10 Noiembrie 2023, 17:45

Sa fii dat afara dupa ce te impui in finala mica mi se pare ceva de domeniul SF. A mai avut si un procentaj de 2.09 puncte pe meci cu 14 victorii, 6 egaluri si 3 infrangeri in 23 de meciuri. Pronosticurile date de Eto'o pentru Campionatul Mondial ne-au aratat, oricum, ca omul e paralel cu realitatea. Deci nu e o surpriza ce a facut cu Conceicao, care nu merita un asemenea tratament.

demostene1
demostene1  •  10 Noiembrie 2023, 14:54

23 de meciuri la o națională sunt destul de multe, nu e "doar". In plus cred ca a primit ceva medalie și pentru titlul câștigat de CFR când a stat până în play off

Vezi toate comentariile (3)
Comentează