INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Dezvăluirile uluitoare ale unui arbitru de Champions League: „Am validat goluri litigioase doar pentru că erau spectaculoase”

Angel di Maria și Tony Chapron/ foto: Imago
Angel di Maria și Tony Chapron/ foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 12 aprilie 2022 21:43 / Actualizat marti, 12 aprilie 2022 22:26

Tony Chapron, fost arbitru francez, cu meciuri în Champions League și Ligue 1, a recunoscut că de-a lungul carierei a validat goluri litigioase doar pentru că veneau în urma unor execuții spectaculoase.

Arbitrul retras în 2018 a oferit și un exemplu concret. În 2015, într-un meci dintre Marseille și Troyes, scor 6-1, Chapron a validat un gol al lui Ocampos. Fostul jucător de la OM, în prezent la Sevilla, a înscris atunci cu o execuție acrobatică, însă în prealabil comisese un fault. „Poate că a fost un mic fault, dar a fost atât de frumos încât l-am validat”, a spus Chapron la Canal+.

Jurgen Klopp, atac fără precedent la adresa Premier League și a televiziunilor: „Cum să câștigi așa?! Parcă ar zice «Dați-le cu un băț între picioare»”
Liverpool
Jurgen Klopp, atac fără precedent la adresa Premier League și a televiziunilor: „Cum să câștigi așa?! Parcă ar zice «Dați-le cu un băț între picioare»”

Tony Chapron: „Am validat goluri litigioase doar pentru că erau spectaculoase”

Tony Chapron a arbitrat de-a lungul carierei nu mai puțin de 216 meciuri în Ligue 1 și 5 în Champions League. Invitat la emisiunea „Late Football Club” de la Canal+, acesta a declarat că arbitrii sunt cei mai mari fani ai fotbalului, iar uneori acordă goluri neregulamentare doar pentru estetica lor.

„Suntem oameni și iubim fotbalul. Când vezi un gol frumos îți spui: «poate că e un mic fault, dar e o execuție atât de frumoasă, încât trebuie să o validezi». Ceea ce mă interesează când merg pe stadion este să văd goluri extraordinare. Sunt primul fan al fotbalului. 

Nu uitați că arbitrii sunt în primul rând fani ai fotbalului. Și, din când în când, ei bine, da, ești copleșit de gestul tehnic al unui jucător”, a spus Chapron, conform sursei menționate.

Acesta a rememorat și situația de la golul lui Ocampos, din meciul Marseille - Troyes 6-1: „A fost un mic fault, dar a fost atât de frumos încât l-am validat. Nu e ca și cum ar fi fost mare lucru. Ce diferență ar fi făcut? A fost o idee bună să îl validez”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Revoltă în vestiarul lui United după oferta uriașă a „diavolilor” de prelungire a contractului pentru Paul Pogba: „Nu este în regulă!”

Președintele lui Juventus riscă să fie suspendat în scandalul care cutremură Serie A! 60 de persoane chemate la Comisii!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează