INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TOP 10

Top 10 cei mai buni fotbaliști U21 din Premier League în acest sezon! Omul lui Guardiola e locul 1

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat joi, 01 decembrie 2016 11:10

Site-ul Whoscored.com a realizat un Top 10 al celor mai buni jucători sub 21 de ani, din campionatul Angliei. Printre aceștia se regăsesc fotbaliști care au strălucit la mari echipe, precum Manchester City, United sau Arsenal.

Iată numele acestor tineri, realizările lor, cluburile și ratingul acordat de publicația citată fiecăruia.

10. Isaac Success – Watford (Rating 6.66)
Success a semnat în această vară cu Watford, dar accidentările l-au forțat pe nigerian să joace doar 188 de minute în Premier League. Jucătorul de 20 de ani a început ca titular doar un singur meci, în victoria cu 1-0 contra lui Middlesbrough. El a marcat un gol important pentru ”The Hornets” în egalul cu Bournemouth.

9. Alex Iwobi – Arsenal (6.74)
Al doilea internațional nigerian din listă, Iwobi a început în forță la Arsenal, dar nu a fost titular în ultimele două meciuri din campionat. Jucătorul are meritul că a oferit 3 pase decisive, mai mult decât oricare dintre colegii săi din echipa ”tunarilor”. Cu certitudine, el nu a ajuns la potențialul său maxim.

8. Kelechi Iheanacho – Manchester City (6.84)
Cu talentul său, viitorul fotbalistului va fi unul strălucitor în naționala Nigeriei. Tânărul atacant a înscris 11 goluri din 17 șuturi pe spațiul porții, la debutul său din sezonul trecut. În actualul an competițional, Iheanacho a avut 3 reușite și a dat tot atâtea pase decisive în Premier League, fiind implicat la fiecare 47,8 minute la înscrierea unui gol.

7. Pierre-Emile Hojbjerg – Southampton (6.84)
Mutarea lui Hojbjerg la Southmapton de la Bayern Munchen a reprezentat unul dintre cele mai intrigante transferuri din această vară. Deși nu a apărut, în mod regulat, în echipa de start a lui Claude Puel, mijlocașul de 20 de ani a jucat admirabil, când s-a apelat la el, având 71,2% pase precise, una dintre cele mai mari medii din acest sezon, din campionatul Angliei.

6. Luke Shaw – Manchester United (6.93)
După ce s-a așteptat ca Shaw să-și consolideze prezența în echipa de start a lui Manchester United, cariera internaționalului englez a stagnat. Jose Mourinho l-a preferat pe Blind, ca fundaș stânga și chiar pe Darmian, în ultimele săptămâni, după ce l-a criticat pe tânărul jucător de 21 de ani.

5. Calum Chambers – Middlesbrough (6.97)
Chambers a început sezonul cu Arsenal, jucând în înfrângerea 3-4 cu Liverpool. Apoi, el a fost împrumutat la Middlesbrough, unde a devenit un jucător de bază al defensivei. Tânărul de 21 de ani a avut câteva cifre remarcabile: medii de 2 deposedări și 2,3 intercepții pe meci.

4. Dele Alli – Tottenham (6.97)
Alli a fost marea surpriză din Premier League, în sezonul trecut, când a marcat 10 goluri și a dat 9 pase decisive, la numai 20 de ani. În acest an, a înscris de 3 ori și a oferit un assist, dar ratingul său a scăzut față de cel precedent, de la 7.35 la 6.97.

3. Hector Bellerin – Arsenal (7.07)
Tânărul spaniol, care a semnat un nou contract cu Arsenal, este considerat unul dintre cei mai buni fundași dreapta din Premier League. El are cele mai multe driblinguri (19) dintre toți apărătorii U21 și o medie de 2,2 intercepții pe meci.

2. Adama Traore – Middlesbrough (7.20)
Traore este unul dintre cei mai apreciați jucători, cu mingea la picior. Fotbalistul de 20 de ani de la Middlesbrough are cea mai mare medie de driblinguri dintre toți jucătorii din Premier League (6).

1. Raheem Sterling – Manchester City (7.31)
Sterling a avut un început de sezon foarte bun, fiind cel mai bine cotat jucător U21 din Premier League, dar și din naționala de tineret a Angliei. Are o medie de 3 driblinguri pe meci în campionat și în Champions League, marcând 4 goluri în prima ligă pentru Manchester City, fiind al doilea golgheter al echipei, după Kun Aguero.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează