INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATE

Top 5 meciuri de fotbal amânate din motive bizare! Madonna, Eclipsa + un record absolut: o partidă a fost reprogramată de 33 de ori

Articol de - Publicat duminica, 15 noiembrie 2020 14:10 / Actualizat duminica, 15 noiembrie 2020 17:02

Coronavirusul ne-a învățat să trăim cu ideea de meciuri amânate, iar România - Norvegia este cel mai recent exemplu în acest sens. Dar pandemiile n-au fost singurele cauze pentru care partide din diferite țări sau competiții să nu se poată juca. Ne-am întors puțin în timp, sau chiar puțin mai mult, și am descoperit cinci meciuri de fotbal care nu s-au putut juca la data stabilită din motive bizare.

Până să-l cunoaștem atât de bine pe COVID-19, atunci când vorbeam despre un meci amânat exista o singură variantă: vremea nefavorabilă! Totuși, condițiile meteo n-au stat întotdeauna în spatele meciurilor care și-au auzit cu întârziere ”fluierul de start”.

Madonna a lăsat-o pe Marseille fără stadion

În 2009, Madonna avea programat un concert pe ”Stade Veledrome”, celebra arenă a celor de la Olympique Marseille. Numai că evenimentul nu a mai avut loc, după ce, la una dintre repetiții, o parte a scenei improvizată pe gazon s-a prăbușit. În incident și-a pierdut viața o persoană, iar cercetările de la fața locului au făcut ca meciul de pe teren propriu pe care OM urma să-l dispute să fie mutat.

Top 5 meciuri de fotbal amânate din motive bizare! Madonna, Eclipsa + un record absolut: o partidă a fost reprogramată de 33 de ori

Eclipsa... i-a luat prin surprindere

Da, e greu de crezut, dar există și oameni care n-au știut de Eclipsa de Soare din 1999. De exemplu, băieții care s-au ocupat de programarea partidei dintre Torquay și Portsmouth. Meciul a fost pus fix în ziua Eclipsei și, evident, nu s-a putut desfășura pe 11 august 1999. Fotbaliștii s-au bucurat și ei de Eclipsă și au revenit pe teren șase zile mai târziu.

Top 5 meciuri de fotbal amânate din motive bizare! Madonna, Eclipsa + un record absolut: o partidă a fost reprogramată de 33 de ori

Jucăm oricând, dar nu când e „Festivalul Brânzeturilor”

În 2015, meciul din Cupa Angliei dintre Frome Town și Chippenham Town era programat să se dispute într-o zi de sâmbătă din septembrie. Numai că aceea era fix ziua de sâmbătă când avea loc ”Festivalul Brânzeturilor”, iar gazdele au avut o rugăminte specială. ”Jucăm oricând, dar nu când avem Festivalul!”. Și, ținând cont că sărbătoarea brânzeturilor aduce zeci de mii de turiști în Frome, partida a fost trasă cu o zi mai devreme, după cum scriu și cei de la The Scotsman.

Top 5 meciuri de fotbal amânate din motive bizare! Madonna, Eclipsa + un record absolut: o partidă a fost reprogramată de 33 de ori
Frome Cheese Show - cel mai important eveniment din orașul Frome

36 de „roșii” într-un singur meci

Facem o schimbare rapidă și înlocuim, pentru moment, meciurile amânate, cu meciurile întrerupte. În 2011, puternicul derby din liga a 5-a argentiniană dintre Claypole și Victoriano Arenas a intrat direct în Cartea Recordurilor și a făcut înconjurul lumii. Desigur, nu pentru vreun gol spectaculos, ci pentru cele 36 de cartonașe roșii pe care arbitrul Damien Rubino le-a arătat!

Bun, poate vă întrebați cum e posibil să dai 36 de ”roșii” într-o partidă. Ei bine, după o bătaie în toată regula, ”centralul” a simțit nevoia să-i elimine pe toți cei 22 de jucători aflați pe teren, plus încă 14 persoane, rezerve și oameni din staff.

Partida care s-a amânat de 33 de ori

În lunile de iarnă dintre 1962 și 1963, britanicii s-au confruntat cu condiții atât de dure încât și acum își amintesc de ”Big Freeze”. Ninsori abundente și temperaturi cu mult pe minus au paralizat mai multe activități ale vremii, inclusiv meciurile de fotbal. De exemplu, confruntarea dintre Airdrieonians și Stranraer a intrat în istorie drept partida cu cele mai multe amânări. De 33 de ori a fost reprogramat meciul din cauza terenului înghețat. Recordul a fost la un pas să cadă în 1979, atunci când partida din Cupa Scoției dintre Inverness și Falkirk a fost amânată de 29 de ori. Programat pe 6 ianuarie, meciul a avut loc abia pe 22 februarie, din a 30-a încercare.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează