INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TORINO - ATALANTA 0-7

Torino - Atalanta 0-7 // VIDEO Incredibila Dea! A făcut scorul campionatului şi doboară recorduri în Serie A

Articol de - Publicat duminica, 26 ianuarie 2020 12:24

Învinsă acasă luni de ultima clasată, Atalanta a demolat-o ieri pe Torino, 7-0, cu hatrickul lui Iličici, care l-a depăşit pe Paolo Rossi în topul marcatorilor. "Nu ne punem nicio limită!", ameninţă slovenul.

Echipa minune din Serie A continuă să producă senzaţii tari în acest sezon. Calificată în "optimile" Ligii chiar la prima participare, Atalanta a dovedit că e în stare să piardă cu ultima clasată acasă luni, 1-2 cu SPAL, dar şi să o dezintegreze "afară" după cinci zile pe Torino, stabilind scorul campionatului (7-0)! Cea mai ofensivă trupă italiană, adepta unui fotbal-şampanie, s-a distrat sâmbătă, cu un demenţial Josip Iličici. Slovenul a dat un hattrick, reuşind şi un gol de poveste de la 44,8 metri. De la Roncaglia (56,2 m) în 2013 nu mai marcase cineva de la o asemenea distanţă! Are 9 reuşite în ultimele şase etape şi deja 13 în total în acest campionat.

"Nu e lipsă de respect"

Notat cu 9 în Gazzetta dello Sport, Iličici l-a depăşit pe legendarul Paolo Rossi (85 la 83) în topul all-time al realizatorilor din Serie A, fiind completat de Gosens, Zapata şi Muriel ("doppietta") în showul magic oferit de Dea. "Golul de la centrul terenului? Am văzut că adversarii erau prost plasaţi şi am încercat. De aceea este frumos fotbal şi nu vreau să-mi fixez limite", a mărturisit slovenul. 

"Pentru Josip terenul vorbeşte. Atât ca un marcator, cât şi ca referinţă de joc. E tare greu să-i marchezi pe el şi pe Papu. Nu pot să nu elogiez echipa. Acest scor nu înseamnă lipsă de respect. Uneori mai avem şi căderi fizice", a explicat antrenorul Gasperini. De şase decenii, de la Juventus, nicio altă echipă nu a mai avut 57 de goluri marcate după 21 de etape!

4 partidecu cel puţin 3 goluri marcate are Iličici de la începutul lui 2018 în Serie A. Doar Messi (7) şi Aguero (6) au reuşit mai multe hattrickuri în Top 5 campionate Europa

3 goluripână la pauză a înscris Atalanta pentru a cincea oară în acest campionat. Recordul sezonului în Top 5 campionate Europa

7 golurieste diferenţa în premieră cu care învinge Atalanta în deplasare în Serie A. Record negativ şi pentru Torino pe teren propriu

„Le cer scuze fanilor şi ziariştilor pentru prestaţia ruşinoasă. Nimic nu a funcţionat şi am fost incapabili să ne apărăm. De aceea am decis să intrăm imediat în cantonament. Nu mai e nimic de spus”
Walter Mazzarri, antrenor Torino

Rezumatul VIDEO

Citește și:

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  26 Ianuarie 2020, 12:30

Foarte frumos joaca Atalanta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează