Articol de - Publicat sambata, 10 aprilie 2021 15:13 / Actualizat sambata, 10 aprilie 2021 15:52

Harry Kane (27 de ani) ar putea pleca de la Tottenham în mercato de vară 2021, după 12 ani petrecuți la clubul din Nordul Londrei.

Harry Kane este unul dintre cei mai buni atacanți din Europa, dar nu a câștigat niciun trofeu în cariera sa. A devenit o legendă la Spurs, dar și-ar dori să plece în vară dacă clubul nu câștigă un trofeu sau dacă ratează calificarea în sezonul viitor de Champions League.

Manchester, viitoarea destinație a lui Harry Kane?

Conform The Athletic, Harry Kane și-ar dori o nouă provocare din sezonul următor. Acesta se află în relații bune cu finanțatorul Daniel Levy și antrenorul Jose Mourinho, dar este dezamăgit că nu a reușit să câștige niciun trofeu cu „Lilywhites” după 328 de partide în tricoul lui Tottenham.

Harry Kane este dorit de cele două rivale din Manchester, City și United, însă acesta ia în calcul și un transfer în străinătate. Daniel Levy este cunoscut însă pentru strategiile dure de negociere, iar Tottenham cere o sumă exorbitantă pentru golgeterul din Premier League: aproximativ 160 de milioane de euro.

120 de milioane de €este cota de piață a lui Harry Kane, conform Transfermarkt

Harry Kane se află la unul dintre cele mai bune sezoane din cariera sa. A înscris 19 goluri în Premier League și a oferit 13 assist-uri în 28 de partide, dar Tottenham ocupă locul 6 și se află la trei puncte de ultima poziție care asigură calificarea la „masa bogațiilor” în sezonul următor.

Tottenham mai poate câștiga un singur trofeu în acest sezon

La al doilea sezon pe banca lui Tottenham, Jose Mourinho s-a calificat în prima finală alături de formația din Nordul Londrei. Pe 25 aprilie, Man. City și Spurs se vor înfrunta pe Wembley Stadium în ultimul act din Cupa Ligii. Este singurul trofeu pe care Tottenham îl mai poate câștiga în această stagiune. Până acum, „The Special One” este neînvins în ultimul act din Cupa Ligii, câștigând 3 trofee alături de Chelsea și unul cu Manchester United.

2008este ultimul an în care Tottenham a cucerit un trofeu, după ce a învins Chelsea, scor 2-1, în finala Cupei Ligii

Tottenham a fost eliminată și din optimile Europa League. Mislav Orsic, „călăul” trupei lui Jose Mourinho, a înscris un hattrick pe Stadion Maksimir și a readus Dinamo Zagreb în sferturile de finală ale unei cupe europene după 51 de ani de pauză.

VIDEO. Primul gol înscris de Harry Kane în Premier League

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

11 curiozități despre primul Real Madrid - Barcelona din 2021 » Ce record va egala Lionel Messi + premieră în El Clasico

Dezvăluire șocantă a lui Lampard după experiența de manager la Chelsea: „Mi-a consumat viața ca jucător, și ca antrenor”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”