INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Totti a decis victoria Romei cu Sampdoria și a bifat o premieră: ”De ce-ar trebui să mă retrag?”

Totti și una dintre mângâierile sale sclipitoare de balon din meciul cu Sampdoria
Totti și una dintre mângâierile sale sclipitoare de balon din meciul cu Sampdoria

Articol de - Publicat marti, 13 septembrie 2016 00:00

La 40 de ani fără 2 săptămâni, Totti a decis victoria Romei cu Sampdoria, cu un assist și golul din penalty. Este singurul din Serie A care a marcat în 23 de sezoane consecutiv!

Va schimba prefixul peste două săptămâni, dar rămâne aproape la fel de verde ca la debut. Ceea ce a reușit Francesco Totti în meciul cu Sampdoria a făcut ca întreaga Europă să-l implore să nu renunțe. "E imens! Un geniu de 40 de ani trebuie să continue să joace", a titrat "France Football"

"Fizicul rezistă, mintea mă duce"

Căpitanul giallorosso a transformat assistul magnific pentru Dzeko la al doilea gol într-o autopasă în viitor: "Fizicul rezistă, mintea mă duce să inventez astfel de faze, iar familia mă ajută. Dacă mă simt așa bine, de ce-ar trebui să mă retrag?". Același "Er Pupone" a închis tabela din penalty și a dus propriul record de sezoane la rând  cu cel puțin un gol înscris la 23. Din totalul de 25 jucate!

"Mi-ar trebui 4-5 ca Totti"

Iar Francesco nu a jucat titular duminică. Spalletti l-a folosit după pauză, de la 1-2, când s-a oprit potopul pe Olimpico. "Francesco este infinit și are o personalitate cu care schimbă lucrurile. Nu-i tremură niciodată piciorul, altora li se întâmplă. Mi-ar trebui 4-5 ca Totti, altfel Roma nu va câștiga nimic și niciodată", a spus antrenorul capitolinilor, care s-a recunoscut învins de forma lui Totti.

"Când intră Totti în teren există o chimie diferită. A făcut faze incredibile și dacă va continua să se antreneze așa va putea juca mai departe"
Luciano Spalletti, antrenor Roma

"Toți în picioare pentru căpitan! Gol, pasă de gol, viteză în gândire și personalitate. La 40 de ani, visul microbiștilor e unul singur: clonați-l!"
Gazzetta dello Sport, ziar italian

305goluri are Totti în cele 25 de sezoane jucate doar în tricoul Romei, dintre care 249 în Serie A

70de penaltyuri a transformat Totti în Serie A cu acela de duminică, recordman și la acest capitol

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
helioglobalus
helioglobalus  •  13 Septembrie 2016, 19:03

Mintea nu prea l-a dus niciodată, e vestit în Italia pentru prostia lui, i se zice Cacasenno (minte scurtă, un soi de Hagi, talent uriaș și ...cam atât!). Să te împăunezi cu un penalty inventat în min. 93 e nesimțire, a fost un arbitraj mizerabil, cu o eliminare doriană, care de la 1-2 la pauză, i-a scos învingători, grație întreruperii de 1 oră de la pauză, datorită diluviului, au avut timp să facă "ploile"!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează