INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Pedeapsă extremă în Turcia după incidentele grave de la Trabzon » Atac la federație: „Hoți și blătuitori!”

Fanii lui Trabzonspor au intrat pe teren după eșecul cu Fenerbahce Foto: Imago
Fanii lui Trabzonspor au intrat pe teren după eșecul cu Fenerbahce Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 03 aprilie 2024 18:46 / Actualizat miercuri, 03 aprilie 2024 19:14

Trabzonspor nu va mai juca acasă pe stadionul său în următoarele șase meciuri, patru în acest campionat, două în viitorul sezon. Federația turcă i-a suspendat arena după ce fanii vișiniilor i-au atacat pe teren pe jucătorii lui Fenerbahce în urmă cu 17 zile.

Pe 17 martie, meciul Trabzonspor - Fenerbahce (2-3) s-a încheiat ca o luptă de stradă. Furioși, văzându-și propria echipă învinsă în minutul 87 după ce reușise să egaleze de la 0-2, fanii gazdelor au invadat terenul și i-au vânat pe jucătorii și antrenorii galben-albaștrilor.

Portarul Dominik Livakovic a fost lovit din spate, cu pumnul în cap, iar antrenorul Ismail Kartal a căzut și el victimă atacului brutal al suporterilor vișinii: „Este pentru prima dată când am trăit așa ceva în viața mea. Am umflături pe umeri și pe cap, dar nu m-am întins pe pământ, nu sunt genul acela de persoană".

Trabzonspor, 6 meciuri departe de propriul stadion

Astăzi, 3 aprilie, după 17 zile, Comisia de Disciplină a federației turce a dat verdictul. Unul foarte dur. Trabzonspor nu va mai juca niciun meci acasă în acest campionat. Și nici la startul celui viitor. Stadionul său a fost suspendat 6 etape!

Momente șocante la Gaziantep » Gest radical. Ce a făcut coechipierul românilor!
TURCIA
Momente șocante la Gaziantep » Gest radical. Ce a făcut coechipierul românilor!

În același timp, antrenorul secund al lui Trabzon, Egemen Korkmaz, a fost exclus o partidă, la fel ca jucătorii oaspeților Oosterwolde și Irfan Can Kahveci

Trabzonspor a atacat și arbitrii: „Sunt conduși de anumite grupuri de interese"

Clubul din Trabzon a reacționat și mai agresiv, prin vocea vicepreședintelui Taner Saral. Federația (TFF) a fost pusă la zid, precum președintele Mehmet Buyukekşi.

„Pedeapsa anunțată de forul turc nu e nici legală, nici corectă, nici morală. Președintele Buyukekşi a provocat un nou haos în țară. Trabzonspor nu mai are niciun strop de încredere în președintele TFF, în echipa sa incompetentă sau în comunitatea arbitrilor condusă de anumite grupuri de interese.

Astăzi, federația a deschis o altă cortină a teatrului care continuă de la începutul sezonului. Noi nu am fost, nu suntem și nu vom fi parte din acest proces", a comunicat Trabzonspor.

Trabzonspor: „Dacă nu-și dau demisia, fotbalul nostru va fi distrus de acești uzurpatori"

Finalul, și mai tăios: „Singura cale ca fotbalul nostru să iasă din coma profundă e să-și dea demisia toți cei responsabili, mai ales președintele TFF. Dacă nu pleacă, viitorul fotbalului va fi distrus de acești uzurpatori.

Dacă mai există un pic de frică de Dumnezeu în voi, dacă mai aveți puțină onoare și demnitate, nu veți mai sta în fotoliile voastre. Fanii marelui Trabzonspor să știe asta: lupta noastră împotriva hoților și a celor care fac blaturi va continua până la capăt".

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Prima reacție a Legiei la vestea că Iordănescu negociază cu polonezii » Un cuvânt tare la Varșovia. Și o explicație!
ECHIPA NAȚIONALĂ
Prima reacție a Legiei la vestea că Iordănescu negociază cu polonezii » Un cuvânt tare la Varșovia. Și o explicație!
Fostul președinte al federației a fost arestat azi pe pista aeroportului din Madrid! Ce s-a întâmplat apoi și ce riscă
SPANIA
Fostul președinte al federației a fost arestat azi pe pista aeroportului din Madrid! Ce s-a întâmplat apoi și ce riscă

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează