INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECES

Tragedie în fotbalul internațional: a murit un nume de legendă, fostul adversar al Stelei din semifinala Cupei Campionilor » A fost antrenat de Ienei

Stephane Demol a încetat din viață / Sursă foto: Guliver/Getty Images +6   FOTO
Stephane Demol a încetat din viață / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 23 iunie 2023 10:35 / Actualizat vineri, 23 iunie 2023 19:41

Fostul mare internațional belgian Stephane Demol a încetat din viață joi, 22 iunie, la vârsta de 57 de ani. Fostul fundaș central a scris istorie în fotbalul din Belgia, mai ales la Anderlecht, și a luat un titlu și în Portugalia, cu FC Porto. A fost cel mai tânăr fotbalist al belgienilor în semifinala cu Steaua din Cupa Campionilor Europeni.

Demol, care de mai mult timp se confrunta cu unele probleme delicate de sănătate, a suferit un stop cardiac care i-a fost fatal, informează presa din Belgia. Trecut printr-un divorț care l-a forțat să-și pună cariera de antrenor pe hold, Stéphane se întorsese recent în Belgia după o perioadă în care a trăit în sudul Franței.

În octombrie 2022, Stephane Demol a acordat un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, în care recunoștea că eliminarea suferită în fața Stelei în semifinala din 1986 e cel mai mare regret al carierei sale. „E una dintre cele mai mari decepții ale mele”, mărturisea atunci fostul fundaș central, care a fost antrenat de Emerich Ienei în Grecia, la Panionios. 

Dacă ar fi să aleg, din toată cariera mea de jucător, cei mai buni trei antrenori cu care am lucrat, cu siguranță domnul Emeric Ienei ar fi unul dintre ei.

- Stephane Demol, pentru GSP

Una dintre garniturile lui Anderlecht din anii 80, foto: Imago
+2 FOTO

38 de selecțiiși un gol a adunat Demol în naționala Belgiei, pentru care a evoluat între 1986 și 1991

Mondial de vis până a dat de Diego Maradona

Vara ce a urmat eșecului cu Steaua i-a scos în cale o nouă mare oportunitate belgianului. Cu Demol pe teren în toate partidele, naționala țării sale a ajuns până în semifinalele Mondialului din Mexic, de la care România a lipsit.

Belgienii au eliminat URSS-ul lui Belanov, într-un meci istoric în care Demol a si marcat, apoi Spania, la penalty-uri, dar s-au oprit în penultimul act, învinși de Argentina lui Maradona, 0-2, partidă în care El Pibe d’Oro i-a fost adversar direct, marcând ambele goluri. Ulterior, Belgia a pierdut finala mică în fața Franței. Demol a intrat din postura de rezervă în primul meci din grupe și nimeni nu l-a mai scos din echipă până la finalul competiției.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  23 Iunie 2023, 16:29

Dumnezeu sa-l odihneasca! Prea devreme a parasit lumea asta aiuristica.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează