INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

OFICIAL Manchester City a anunțat transferul lui Haaland: „Acord de principiu”

Manchester City a confirmat oficial că a ajuns la un acord de principiu cu Erling Haaland (21 de ani), atacantul de la Borussia Dortmund!
Manchester City a confirmat oficial că a ajuns la un acord de principiu cu Erling Haaland (21 de ani), atacantul de la Borussia Dortmund!

Articol de GSP - Publicat marti, 10 mai 2022 17:35 / Actualizat marti, 10 mai 2022 17:56

Manchester City a confirmat oficial că a ajuns la un acord de principiu cu Erling Haaland (21 de ani), atacantul de la Borussia Dortmund!

„Manchester City poate confirma că a ajuns la un acord de principiu cu Borussia Dortmund pentru transferul lui Erling Haaland de la 1 iulie 2022. Urmează ca Manchester City să finalizeze termenii contractului și cu fotbalistul”, au comunicat „cetățenii” pe Twitter.

Fotbalistul din Serie A dorit de Barcelona și Real Madrid » Suma pentru care este lăsat să plece
Barcelona
Fotbalistul din Serie A dorit de Barcelona și Real Madrid » Suma pentru care este lăsat să plece

Erling Haaland, la Manchester City

Manchester City va plăti cel puțin 250 de milioane de euro în cinci ani pentru transferul lui Erling Haaland.

Pe 21 iulie 2000, chiar înainte ca Alfie Haaland să se transfere, s-a născut fiul său Erling Braut, la Leeds, locul în care internaționalul norvegian jucase trei ani. În acea vară, fundașul dreapta a semnat cu Man. City, ultima lui echipă în Premier League, și copilul a făcut primii pași la Manchester, în tricoul „cetățenilor”. 

Erling a mai apărut îmbrăcat în tricoul bleu în diverse fotografii în adolescență și îl va purta de acum, ca jucător al lui City.

Clubul insular a anunțat Borussia că va activa clauza de reziliere a contractului, EBH a trecut vizita medicală luni. Bombardierul nordic își va lua adio de la fanii lui BVB, sâmbătă, chiar la Dortmund, în ultimul meci al stagiunii, cu Hertha pe „Signal Iduna Park”. 

Erling Haaland, 125 de milioane salariu total 

Întreaga afacere o va costa pe City minimum un sfert de miliard de euro, potrivit Daily Telegraph. 

  • 75 de milioane, sumă de transfer;
  • 125 de milioane salariu total, pe 5 sezoane;
  • 50 de milioane bonusuri pentru firma de impresariat a familiei Raiola și pentru Alf-Inge Haaland, fostul fotbalist care l-a urmărit și ghidat permanent pe băiatul său. 

Pe lângă aceste 250 de milioane vor fi și primele de performanță promise jucătorului. Pentru meciuri, goluri și trofee.

 Dortmund l-a luat pe Karim Adeyemi 

Rămasă fără Haaland, Borussia are înlocuitor. Avea un acord încă de luna trecută: Karim Adeyemi, 20 de ani, internaționalul german cu mamă româncă și tată nigerian, va semna pe 5 sezoane, cu 5 milioane de euro salariu anual. Iar RB Salzburg va primi 38 de milioane, sumă care ar putea atinge 41 de milioane cu bonusuri.

VIDEO. Cele mai bune momente ale lui Haaland la Borussia Dortmund

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Scene ireale în Anglia » La pauză, aveau nevoie de 5 goluri în plus față de adversară pentru a promova. La final, au început sărbătoarea!

Mbappe, surprins în Madrid alături de alt star al lui PSG! Spaniolii speculează: negocieri decisive cu Real

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează