INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FOTBALIȘTI

Topul rușinii » Ei sunt cei mai mari pierzători din 2023! Prăbușire de 340 de milioane €

Neymar // foto: Guliver/gettyimages
Neymar // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 31 decembrie 2023 13:20 / Actualizat duminica, 31 decembrie 2023 13:35

Transfermarkt, referința numărul 1 în materie de cote de piață ale fotbaliștilor, a alcătuit un „11” al jucătorilor cu cele mai mari prăbușiri în 2023. Nu lipsesc nume uriașe precum Neymar, Thibaut Courtois, David Alaba și Sadio Mane.

2023 nu a fost un an bun pentru câteva nume uriașe din fotbalul internațional. Fie că au suferit accidentări, fie că nu s-au adaptat la noile echipe sau evoluțiile lor nu au fost la nivelul scontat, aceștia au suferit pierderi semnificative în privința cotelor de piață.

În finalul anului, portalul Transfermarkt a prezentat un prim „11” al „rușinii”, alcătuit din fotbaliștii care au înregistrat cele mai mari prăbușiri ca valoare.

A câștigat de 3 ori Champions League cu Real Madrid ca titular și a sunat să se întoarcă la club!
SPANIA
A câștigat de 3 ori Champions League cu Real Madrid ca titular și a sunat să se întoarcă la club!

Neymar, Courtois, Alaba și Mane, printre cei mai mari pierzători din 2023

Echipa cuprinde următoarele nume:

Portar - Thibaut Courtois (Real Madrid): a suferit în vară o accidentare gravă, astfel că nu a mai jucat din august. De la 60 de milioane de euro la 25.

Fundaș dreapta - Joao Cancelo (Barcelona): cedat consecutiv de Manchester City la Bayern și Barcelona, a ajuns să valoreze 40 de milioane, de la 70 anul trecut.

Fundaș central dreapta - Wesley Fofana (Chelsea): cumpărat cu peste 80 de milioane de la Leicester, s-a accidentat grav și nu a mai jucat din iunie. De la 65 de milioane la 32.

Fundaș central stânga - David Alaba (Real Madrid): evoluțiile fluctuante de la Real Madrid și accidentarea gravă suferită în această lună i-au coborât cota de la 55 de milioane la 30.

Fundaș stânga - Marc Cucurella (Chelsea): inconstant la Chelsea și scos din circuit de câteva accidentări, a coborât la 25 de milioane de euro de la 55.

Mijlocaș central dreapta - Leon Goretzka (Bayern): a rămas titular la Bayern, dar nu mai este la nivelul de altădată: scădere de la 65 de milioane de euro la 40.

Mijlocaș central stânga - Mason Mount (Manchester United): vândut de Chelsea în vară, nu s-a adaptat la Manchester United, pentru care a jucat doar de 12 ori, fără să înscrie. De la 75 de milioane la 45.

Topul rușinii » Ei sunt cei mai mari pierzători din 2023! Prăbușire de 340 de milioane €
Mason Mount a primit numărul 7 la Manchester United. Foto: Instagram

Extremă dreapta - Antony (Manchester United): nu reușește să replice în Anglia ce reușise la Ajax. Cota din prezent este 35 de milioane, de la 75 anul trecut.

Mijlocaș ofensiv - Neymar (Al Hilal): a ieșit din elita fotbalului european, a mers la Al Hilal în Arabia Saudită și a suferit o accidentare gravă. Cota lui a coborât la 45 de milioane de la 75.

Extremă stânga - Jadon Sancho (Manchester United): nu s-a impus la Manchester United, iar în ultima vreme nu a jucat deloc, fiind „la cuțite” cu antrenorul Erik ten Hag. Mai valorează doar 25 de milioane de la 60.

Atacant - Sadio Mane (Al Nassr): a mers la Bayern, dar nu a strălucit, astfel că în vară a făcut pasul la Al Nassr, în Arabia Saudită. Scădere de la 60 de milioane la 20 pentru cel care în 2022 ieșea pe 2 în clasamentul Balonului de Aur.

La final de 2023, acest „11” costă 372 de milioane de euro. În finalul lui 2022, avea o cotă cumulată de 715 milioane, o diferență de 343 de milioane.

Topul rușinii » Ei sunt cei mai mari pierzători din 2023! Prăbușire de 340 de milioane €
Echipa alcătuită de Transfermarkt // sursă foto: Instagram

Mai multe știri din fotbalul internațional:

A fost învins de Messi în finala Campionatului Mondial, iar acum a plecat în MLS să își ia revanșa

Radu Drăgușin, în echipa etapei de Serie A!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  31 Decembrie 2023, 19:36

Courtois asa merita pentru ce i-a facut lui De Bruyne, Sancho pentru ca a tradat Dortmund, Mane pentru ca a tradat Southampton, Neymar Santos si Goretzka Schalke.

tk2014
tk2014  •  31 Decembrie 2023, 18:08
Postat de whiteman pe 31 Decembrie 2023, 17:01

eu am spus marea majoritate. courtois este doar accidentat,nu este vina lui. iar ceilalti albi au doar scaderi mici,nu masive. gen,de la 60 la 40.

oricum cifrele astea sunt orientative. cererea si oferta dicteaza pretul. daca courtois revine la un nivel acceptabil, il vad lejer la 100 de milioane. goretzka imi pare supraevaluat si la 40. ca alaba, de altfel. cucurella si fofana n-ar fi valorat mai mult de 20 in spania sau italia. nici daca ii cumpara real. italienii sunt oricum zgarciti.

parachioara5
parachioara5  •  31 Decembrie 2023, 17:56

...Tatarusinica pe ce loc este ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează