INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Transferuri în cascadă pe axa Bayern-Leipzig-Barcelona! Catalanii au ieșit în pierdere

Moriba, alături de Messi și Dembele
Moriba, alături de Messi și Dembele

Articol de GSP - Publicat luni, 30 august 2021 19:15 / Actualizat luni, 30 august 2021 19:24

Ilaix Moriba (18 ani), unul dintre cei mai talentați jucători ai Barcelonei, s-a înțeles cu Leipzig. Mijlocașul merge acolo pentru a-l înlocui pe Marcel Sabitzer, plecat la Bayern.

Continuă mutările interesante pe piața transferurilor. Bayern Munchen l-a adus pe austriacul Marcel Sabitzer, de la rivala RB Leipzig, în schimbul unei sume modice, doar 15 milioane de euro.

RB Leipzig, acord cu Ilaix Moriba

Leipzig s-a mișcat rapid și a găsit un înlocuit excelent pentru postul de mijlocaș central. Ilaix Moriba, considerat unul dintre marile talente produse de „La Masia” în ultimii ani, și-a dat acordul și urmează să efectueze vizita medicală. Nemții vor plăti în jur de 20 de milioane de euro.

Ilaix Moriba, conflict cu Ronald Koeman

După ce a fost criticat dur de Ronald Koeman, Ilaix Moriba, 18 ani, a decis să reprezinte Guinea în locul Spaniei. Jucătorul nu a anunțat încă personal, dar presa spaniolă scrie că a informat deja Federația Africană despre hotărârea sa, iar tatăl său a confirmat.

„Are 18 ani, e viitorul clubului, a jucat la prima echipă sezonul trecut și acum e într-o situație în care nu e alături de noi. Mesajul meu pentru el este că banii nu sunt totul la vârsta asta, important e să joci fotbal. Dar jucătorul și cei din anturajul lui nu cred asta și acest lucru mă dezamăgește”, a spus Koeman.

Transferuri în cascadă pe axa Bayern-Leipzig-Barcelona! Catalanii au ieșit în pierdere
Ilaix Moriba, în tricoul Barcelonei

Primul gol, în martie 2021

Ilaix Moriba a debutat în tricoul Barcelonei la trei zile după ce a împlinit 18 ani. În partida cu Cornella, din „16-imile” Copa del Rey 2020-2021, Ronald Koeman l-a trimis pe teren din primul minut. Moriba, jucător asemănat cu Paul Pogba, a început ca titular partida și a evoluat timp de 74 de minute, când a fost înlocuit de Sergio Busquets.

Tot sezonul trecut, Ilaix Moriba a marcat primul gol în tricoul „blaugrana”, în victoria Barcelonei cu Osasuna din La Liga, scor 2-0. Estadio El Sadar va rămâne mereu în memoria lui Ilaix Moriba. A fost locul unde a reușit primul gol pentru Barcelona, chiar din pasa lui Lionel Messi. Superstarul argentinian l-a servit pe Moriba, iar acesta a punctat superb din afara careului și a închis tabela.

VIDEO Ilaix Moriba, gol incredibil în fața lui Real Madrid 

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Ondrasek a semnat cu altă echipă după despărțirea de FCSB: „A ales cu inima”

Vlad Dragomir și-a găsit echipă! Cu cine a semnat fostul junior de la Arsenal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ali.bec
ali.bec  •  30 August 2021, 23:47

Haha, 15 mil. e o suma modica … pentru gesepistii obișnuiți cu zecile de meleoane date pe perlele ciobanului.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează